x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Moartea actorului Paul Walker, subiectul unor înşelăciuni de proporţii pe Facebook

Moartea actorului Paul Walker, subiectul unor înşelăciuni de proporţii pe Facebook

de Alexandru Radescu    |    12 Dec 2013   •   15:38
 Moartea actorului Paul Walker, subiectul unor înşelăciuni de proporţii pe Facebook
Mii de utilizatori, inclusiv din România, au căzut în capcana fraudelor ce exploatează moartea actorului Paul Walker, prin care escrocii urmăresc furtul de bani şi al altor informaţii. Cele mai multe tentative de fraudă sunt pe reţeaua socială Facebook, unde escrocii postează filmuleţe ce pretind a conţine imagini cu accidentul care a provocat moartea actorului.

Odată accesat un astfel de link, utilizatorul este direcţionat către alte site-uri dubioase sau care conţin viruşi unde i se solicită date bancare sensibile precum CVV-ul (codul de verificare a cardului). În final, utilizatorii nu reuşesc să vadă niciun filmuleţ, dar sfârşesc pierzând bani şi date personale importante, avertizează experţii Bitdefender.

Cele mai frecvente mesaje false care circulă pe reţelele sociale sunt “[Full Video] Paul Walker Car Crash Video” sau “[SHOCKING VIDEO] Watch Paul Walker Horrific Car Crash Caught On Camera!!!!!!!”

În schimbul vizionării imaginilor, utilizatorii trebuie să posteze la rândul lor mesajul pe timeline. De fapt, acest lucru nu face decât să propage şi mai rapid escrocheria în cercul de prieteni ai victimei.

Cunoscut pentru roul lui Brian O’Conner din seria Fast & Furious, Paul Walker a murit într-un accident de maşină pe 30 noiembrie.
 

×