x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorul Google, mai mult “suport” pentru voce şi imagini.

Motorul Google, mai mult “suport” pentru voce şi imagini.

de Alexandru Radescu    |    15 Iun 2011   •   17:08

Suprematia Google pe piata motoarelor de cautare s-a consolidat cu noi servicii: cautare vocala si dupa imagini.

Pentru utilizatorii terminalelor cu Android, un serviciu precum “Voice Search', fie si limitat la limba engleza, nu este noutate. Google insa a mutat serviciul si pe desktop. Nu mai e nevoie sa scrii un cuvant pe tastatura fizica (sau virtuala), e suficient sa cauti pictograma cu micul microfon si sa spui cu voce tare cuvantul cautat. Nu uitati insa de microfonul fizic, activat! Deocamdata functioneaza doar in browser-ul proprietar, Chrome.

Al doilea serviciu lansat de oficialii Google, in cadrul unei conferinte desfasurate la San Francisco, este “Search by image'. Sa cautam dupa imagini, prin simpla adaugare a fisierului foto peste caseta clasica a motorului de cautare. Prin drag&drop. De data asta e un serviciu disponibil si pentru cei care folosesc Firefox.

Odata ce imaginea este plasata in caseta de cautare, motorul Google returneaza o serie de raspunsuri care sa ne lamureasca asupra fotografiei. De asemenea, imaginea poate fi incarcata din alta sursa, serviciul fiind disponibil in 40 de limbi (inclusiv in romana).

Vezi mai multe despre noile servicii Google, de pe blogul gigantului din Mountain View: http://googleblog.blogspot.com/2011/06/knocking-down-barriers-to-knowledge.html

×