x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia lansează trei smartphone-uri cu Symbian Belle

Nokia lansează trei smartphone-uri cu Symbian Belle

de Alexandru Radescu    |    24 Aug 2011   •   15:41
Nokia lansează trei smartphone-uri cu Symbian Belle

Daca in aprilie, Nokia anunta un up-date la sistemul sau de operare Symbian (Anna), finlandezii surprind acum cu o noua actualizare a platformei software: Belle. Acest up-date vine deja instalat deja pe trei noi smartphone-uri: modelele 600, 700, 701.

Nokia 700: cel mai mic smartphone din portofoliu

Cu o greutate de 96 grame, Nokia 700 este cel mai compact smartphone din portofoliul companiei finlandeze. Terminalul este compatibil cu standardul NFC (near field communication), este dotat un procesor de 1 Ghz, ecran AMOLED de 3,2 inci, memorie interna de 2GB si card microSD. Are o camera foto de 5MP, filmeaza in format HD.

Nokia 701 (foto) are un ecran de 3,5 inci, fiind echipat cu functia de filtrare a zgomotelor de fundal, compatibil cu standardul wireless NFC. Avand un design asemanator terminalului Nokia C7, smartphone-ul este dotat cu un procesor de 1GHz, camera foto de 8 MP, filmare video in format HD. Dotarile standard includ memorie interna de 8 GB, si card microSD.

Nokia 600 vine cu procesor de 1 GHz, camera foto de 5 MP si redare video in format HD, precum si o memorie interna de 2 GB plus card microSD. Este terminalul ce reda muzica cu cel mai puternic sunet.

Noul update Symbian Belle creste numarul de ferestre active de la trei la sase, oferind mai mult spatiu afisarii de aplicatii si servicii pe ecranul terminalului. Widget-urile sunt acum disponibile in cinci dimensiuni distincte, facand ferestrele active mai dinamice si personalizarea lor mai facila. Sistemul de operare include si un taskbar si meniu pentru vizualizarea notificarilor de pe oricare dintre ferestrele active, iar navigarea pe internet a fost perfectionata.

Una dintre cele mai interesante functii ale Symbian Belle este capabilitatea de conectare si transmitere de date prin tehnologia wireless NFC. Aceasta permite transmiterea de contacte din agenda, fisiere video sau foto catre alte dispozitive smartphone compatibile NFC. Pe terminalele Nokia 701, care vin cu jocul Asphalt 5 preinstalat, se poate juca chiar si la dublu, prin conectarea a doua dispozitive similare.

×