x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nu accesaţi NICIODATĂ acest link de la WhatsApp

Nu accesaţi NICIODATĂ acest link de la WhatsApp

25 Noi 2016   •   15:54
Nu accesaţi NICIODATĂ acest link de la WhatsApp
Sursa foto: pixabay.com

Aplicaţia a introdus săptămâna trecută apelarile video în serviciile sale, iar utilizatorii îl pot accesa indiferent de sistemul de operare: Android, iPhone sau Windows. Tot ce trebuie să faci este să actualizezi aplicaţia celei mai noi versiuni.

De când a fost lansat serviciul respectiv, au fost zvonuri conform cărora escrocii îl pot folosi în favoarea lor pentru a fura informaţiile personale ale oamenilor.

Dacă ţi se cere să „activezi” apelurile video cu ajutorul unui website, nu accepta. Acel link te va redirecţiona către un site fals care poartă coduri şi virusuri menite să descarce toate detaliile personale, urmând a fi folosite în scopuri ilegale: fraude şi furturi de identitate.

După ce termini de instalat versiunea, vei primi o notificare prin care să-ţi inviţi toţi prietenii şi astfel, virusul să ajungă la cât mai multe persoane.

Escrocheria a fost descoperită în multe ţări, iar Ministerul Informaţiilor, Tehnologiei şi Telecomunicaţiilor din Pakistan a dat o declaraţie în acest sens şi a avertizat populaţia să nu acceseze linkul respectiv:

„Având în vedere popularitatea pe care o are WhatsApp în rândul utilizatorilor, este important ca utilizatorii pakistanezi să fie conştienţi de această manevră în aşa fel încât să ia imediat măsuri şi să reducă expunerea la consecinţele protecţiei datelor personale."

Facebook, compania care deţine WhatsApp, nu a făcut niciun comentariu până în momentul de faţă, potrivit indy100.com.

Citeşte şi:

Virusul care a împânzit Facebook-ul! Ai dat click?

Facebook ar putea introduce avertismente privind conţinutul fals, în încercarea de a combate dezinformarea

GALERIE FOTO! Instagramul acestui pompier este mult mai bun decât al tău

×