x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange şi Vodafone aplică mai devreme noile tarife pentru roaming

Orange şi Vodafone aplică mai devreme noile tarife pentru roaming

de Cristian Ionita    |    09 Iun 2009   •   00:00

După anunţul făcut de UE privind noile reglementări la tarifele în roaming, operatorii de telefonie mobilă din România au anunţat deja noile planuri tarifare.

Astfel, clienţii Orange România vor putea beneficia din 15 iunie de noile tarife, atât pentru convorbiri cât şi pentru mesaje scrise, atunci când călătoresc pe teritoriul Uniunii Europene. Ei vor fi tarifaţi cu 0,43 euro/min pentru apelurile iniţiate, 0,19 euro/min pentru apelurile primite şi 0,11 euro pentru SMS-urile trimise. (fără TVA)

Tot din 15 iunie, clienţii Orange care îşi activează opţiunea „Permis de Vacanţă" vorbesc în roaming la tarife cu 21% mai mici decât noul eurotarif. Pentru o taxă de activare de 4 euro (TVA inclus) utilizatorii acestei opţiuni au 10 minute pentru convorbiri şi 1 MB pentru conectare la internet, trafic wap sau transmitere de mesaje multimedia în ţările Uniunii Europene.

Clienţii Orange cu abonament care aleg opţiunea Favourite Countries vor avea 60 de minute pentru apeluri de roaming sau apeluri internaţionale şi pot alege ţara favorită dintre ţările Uniunii Europene, Elveţia sau Moldova, pentru o taxă de activare de 12 euro (fără TVA). Pentru ţara favorită, în limita minutelor incluse, apelurile iniţiate în roaming sunt tarifate cu 0,10 euro (fără TVA), iar apelurile primite în roaming şi cele iniţiate din România către ţara favorită sunt gratuite.

Abonaţii Vodafone, cât şi utilizatorii cartelei Vodafone care călătoresc în statele membre ale Uniunii Europene, vor beneficia şi ei de aceleaşi tarife ca şi clienţii Orange, însă cu o zi mai târziu, din 16 iunie.

Clienţii Vodafone aflaţi în roaming în ţările membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Economic European(EEA) şi Elveţia, pot avea acces la Internet şi la e-mail de pe laptop sau de pe telefonul mobil, prin soluţiile BlackBerry şi Windows Mobile E-mail, la un tarif unic de 5 euro/MB fără TVA (redus de la 6 euro fără TVA), indiferent de reţeaua pe care o utilizează în aceste destinaţii.

Acelaşi tarif este valabil şi în restul teritoriilor, pentru traficul realizat în reţele partenere Vodafone.
Atât abonaţii Vodafone România, cât şi utilizatorii cartelei Vodafone, au posibilitatea să acceseze internetul de pe telefonul mobil folosind şi opţiunea Passport Date Mobile, pentru o taxă de conectare a sesiunii de date, plus un tarif unic de 2 euro/MB, fără TVA.

×
Subiecte în articol: IT vodafone roaming uniunii europene