x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Peste 13 milioane melodii pe Google Music

Peste 13 milioane melodii pe Google Music

de Alexandru Radescu    |    17 Noi 2011   •   17:33

Google intra in competitie directa cu Apple (iTunes) si Amazon si prin lansarea oficiala a magazinului online de muzica. Google Music, disponibil deocamdata doar pentru rezidentii din SUA, ofera 13 milioane de melodii.

"Ne bucuram sa anuntam ca veti putea de-acum sa cumparati milioane de cantece" de pe platforma de aplicatii a grupului, Android Market, a anuntat directorul pentru Produse al Google, Paul Joyce, intr-o prezentare la Los Angeles, citat de AFP.

De-acum este posibil sa fie cumparate titluri pe Android Market, iar platforma Google Market va fi dotata in zilele urmatoare cu versiuni pentru telefoanele multifunctionale si tabletele care functioneaza cu sistemul Android, a mai anuntat gigantul american.

"Un acord cu Google pentru vanzarea catalogului nostru este revolutionara la mai multe niveluri", a comentat Robert Wells, presedintele pentru activitati informatice de la Universal Music.

"Ne asteptam ca acest lucru sa reprezinte un flux de venituri important pentru artistii nostri", a adaugat Wells, care a participat alaturi de alti reprezentanti ai industriei muzicale la aceasta conferinta de prezentare, la Los Angeles.

Google a mai negociat contracte cu EMI si Sony Muzic Entertainment, dar se remarca lipsa colosului Warner.


Cu platforma Android pe smartphones, Google a reusit sa ajunga pe primul loc in clasamentul mondial, dupa vanzarile inregistrate in trimestrul III: 60,5 milioane de telefoane inteligente. Pe parte de tablet PC-uri, prima pozitie in clasamente este in continuare detinuta de iPad (Apple)

×