x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piața de telefoane mobile, grav afectată de inflație. Cele mai scăzute vânzări din ultimii doi ani

Piața de telefoane mobile, grav afectată de inflație. Cele mai scăzute vânzări din ultimii doi ani

29 Iul 2022   •   16:17
Piața de telefoane mobile, grav afectată de inflație. Cele mai scăzute vânzări din ultimii doi ani

Vânzările de smartphone-uri au scăzut şi în trimestrul II din 2022, pentru al patrulea trimestru consecutiv, din cauza reducerii cheltuielilor populației, ca urmare a inflației și recesiunii, scrie Bloombereg.

În intervalul aprilie-iunie 2022, livrările globale de telefoane mobile s-au redus cu 9%,  până la circa 290 milioane de unităţi, potrivit estimărilor companiilor de cercetare de piaţă Canalys, Counterpoint şi IDC.

Samsung a rămas lider de piaţă cu 62 milioane de smartphone-uri vândute în trimestrul II din acest an, urmat de Apple cu 44 milioane de unităţi livrate, Xiaomi, Oppo şi Vivo. Vânzările Xiaomi au scăzut cu 25%. 

Livrările de telefoane mobile în China au scăzut din cauza restricțiilor anti-pandemice. 

"Problemele în aprovizionare cu cipuri nu mai sunt cea mai presantă problemă, pe măsură ce comenzile pentru componente sunt reduse rapid iar furnizorii încep să fie îngrijoraţi de supra-aprovizionare. Aspectele geopolitice, scăderea încrederii consumatorilor şi inflaţia ridicată vor continua să afecteze performanţele viitoare ale pieţei, în pofida următoarelor noi lansări şi a vânzărilor de sărbători în a doua jumătate a acestui an", este de păare analistul Canalys, Toby Zhu.

Estimările Samsung arată scăderea livrărilor de smartphone-uri în a doua jumătate din 2022. 

Totodată, directorul general al Apple, Tim Cook, a anunțat că oprirea vânzărilor în Rusia, problemele macroeconomice și cele din China au provocat scăderea vânzărilor la Apple Watch și laptopuri. 
 

×
Subiecte în articol: smartphone