x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plusuri şi minusuri în operaţiunile Cosmote

Plusuri şi minusuri în operaţiunile Cosmote

de Alexandru Radescu    |    08 Aug 2013   •   16:26
 Plusuri şi minusuri în operaţiunile Cosmote
Sursa foto: magazin Cosmote

Cosmote România raportează venituri din servicii de 111,4 milioane euro în trimestrul al doilea al anului, în scădere cu 2,2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de trimestrul anterior, veniturile din servicii au crescut cu 5% în perioada analizată.

EBITDA (câştiguri operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a crescut cu 3,4% în perioada aprilie-iunie 2013, comparativ cu acelaşi trimestru al anului anterior, se arată în raportul finaciar al operatorului.

La finalul lunii iunie, numărul total de clienţi ai Cosmote România a rămas la 6 milioane, din care 25,3% reprezintă proporţia abonaţilor. În trimestrul II al anului, baza de clienţi 3G a crescut cu 27,5% faţă de aprilie-iunie 2012.

ARPU (venitul mediu per utilizator) a scăzut cu 1,7% în primul semestru al anului, ca urmare a scăderii valorii ARPU pentru apelurile primite, afectată de scăderea tarifelor de interconectare.

În ceea ce priveşte harta naţională a acoperirii broadband, la sfârşitul lunii iunie Cosmote asigura reţea 3G (viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps) în 176 de oraşe şi peste 1820 de localităţi, acoperind 55,67% din populaţie. Pentru viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, acoperirea operatorului marca 200 de oraşe din ţară.

 

 

 

 

×