x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Posibil atac cibernetic asupra unui site al NATO

Posibil atac cibernetic asupra unui site al NATO

de Mediafax    |    24 Iun 2011   •   14:19

Unul dintre site-urile NATO ar fi fost tinta unui atac cibernetic, suferind o bresa in baza sa de date, dar aceasta nu contine informatii secrete, se arata intr-un comunicat al Aliantei Nord-Atlantice publicat joi.

Politia care se ocupa de investigarea infractiunilor cibernetice a avertizat NATO in legatura cu o posibila bresa in baza de date a unui site al aliantei operat de o companie externa. "Site-ul e-Bookshop este un serviciu separat adresat publicului pentru difuzarea de informatii despre NATO si nu contine date secrete", a precizat alianta. "Accesul la site a fost blocat, iar abonatii au fost anuntati", a adaugat aceasta.

Conceptul strategic al NATO, aprobat in noiembrie, identifica apararea cibernetica drept una dintre capacitatile critice pe care ar trebui sa si le dezvolte Alianta Nord-Atlantica pentru a preveni, a detecta si a se apara impotriva atacurilor cibernetice. Pentru a face fata unei astfel de amenintari, ministrii Apararii din tarile membre NATO au convenit in iunie asupra unui plan de actiune pentru apararea cibernetica.

×