x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primul televizor cu ecran curbat vine în Europa. Vezi cât costă şi când ajunge şi în România

Primul televizor cu ecran curbat vine în Europa. Vezi cât costă şi când ajunge şi în România

de Alexandru Radescu    |    26 Aug 2013   •   17:50
Primul televizor cu ecran curbat vine în Europa. Vezi cât costă şi când ajunge şi în România
Sursa foto: LG OLED EA9800

Prezentat în premieră la expoziţia de electronice din Las Vegas (CES), primul televizor cu ecran curbat ajunge acum în Europa la un preţ de 9000 euro. Produs de LG, modelul OLED de 55 de inci / 139 cm (EA9800) este disponibil din această săptămână, pe piaţa germană. Va intra treptat şi pe alte pieţe europene, în trimestrul IV al anului, existând speranţe să fie şi în România până la Crăciun.

Avem de-a face cu un model Cinema 3D, dar şi cu platformă Smart TV, pentru conectarea la internet şi navigarea pe platforma de conţinut special dezvoltată de producătorul LG, dar şi de parteneri din media sau devoltatori de aplicaţii.

Prin arcuirea în interior, întreaga suprafaţă a ecranului este orientată la distanţe egale faţă de ochii privitorilor, elimindând problemele de „distorsionare vizuală” sau de pierdere a detaliilor, explică producătorul coreean.

Tot la CES, şi rivalii de la Samsung au prezentat un model OLED cu ecran curbat.

DisplaySearch estimează că Europa va reprezenta 30 de procente din piaţa globală de televizoare OLED până în 2017. Tot aceeaşi firmă de cercetare de piaţă vorbeşte de o cerere de mai mult de şapte milioane de unităţi până în 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×