Banca Românească, BCR şi Banca Transilvania au depus azi oferte în vederea acordării unui credit de 5 milioane euro companiei Radiocomunicaţii, necesar achitării taxei pentru cele două licenţe de televiziune digitală scoase la licitaţie de ANCOM, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.
Rambursarea creditului se va face în cel mult cinci ani de la semnarea contractului de finanţare, în tranşe trimestriale egale. Data primei rambursări va fi primul trimestru din 2012, ulterior termenului de trecerea la transmisia digitală, respectiv utilizarea efectivă a licenţelor.
Operatorul va garanta împrumutul prin ipoteci pe clădiri/terenuri aflate în patrimoniul SNR sau alte imobilizări, precum şi cesiuni de creanţe.
SNR este una din cele şapte companii care a achiziţionat, până la 9 iulie, documentaţia pentru licitaţia de acordare a celor două licenţe, conform unui anunţ al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.
Ceilalte şase companii sunt RCS&RDS, Romtelecom, TDF SAS, Media Sat, Österreichische Rundfunksender GmbH&Co KG (ORS) şi General Satellite Sofia.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele licenţe (multiplexe), potrivit graficului de desfăşurare a procedurilor de selecţie stabilit de ANCOM, urmând ca stabilirea câştigătorilor să aibă loc la 28 septembrie pentru prima licenţă şi la 8 octombrie pentru cea de-a doua.
Săptămâna trecută, CNA a respins un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Societatea Naţională de Radiocomunicaţii ar urma să primească o licenţă pentru televiziune digitală terestră.
Ministerul Comunicaţiilor a elaborat un proiect prin care una dintre licenţele pentru tranziţia la televiziunea digitală terestră să fie atribuită direct SNR, până cel mai târziu la 1 august, pentru suma de 1 milion de euro. Conform CNA, modificarea propusă de MCSI "ar încălca mai multe acte normative şi în primul rând Legea audiovizualului, dar şi o ordonanţă de urgenţă cu putere de lege care se referă la domeniul comunicaţiilor".