x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget După RAV şi ePayment, Radu Georgescu vinde şi Avangate

După RAV şi ePayment, Radu Georgescu vinde şi Avangate

07 Oct 2013   •   17:41
După RAV şi ePayment, Radu Georgescu vinde şi Avangate

Fondul american de investiţii Francisco Partners a preluat integral Avangate, un furnizor local de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software, parte a grupului de firme GeCAD, deţinut de Radu Georgescu, valoarea tranzacţiei fiind confindenţială.

"Francisco Partners va aduce Avangate o infuzie de capital financiar care să alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse şi creşterea întregului business. Înfiinţată în 2006, Avangate l-a avut ca acţionar majoritar pe Radu Georgescu, prin intermediul GeCAD Group", se arată într-un comunicat al GeCAD.

Potrivit datelor Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Avangate SRL Bucureşti este controlată de Avangate Corportion NV (Olanda) - 100%. Ultima înregistrare la ONRC privind Avangate a avut loc în noiembrie 2012, conform Mediafax.

Tranzacţia Avangate este a treia operaţiune de acest fel realizată de Radu Georgescu, după vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2003 şi a integratorului de soluţii de plăţi electronice Gecad ePayment către Naspers în 2010.

Avangate şi-a mutat sediul în Sillicon Valley în 2011, an în care a primit şi o investiţie de 4 milioane de euro de la fondul 3TS Capital Partners pentru un pachet minoritar de acţiuni.

Francisco Partners este o companie de private equity specializată în investiţii în companii tehnologice.

De la lansarea sa în urmă cu peste un deceniu, Francisco Partners a gestionat fonduri de aproximativ 7 miliarde de dolari şi a investit în peste 100 de companii tehnologice.

Compania gestionează tranzacţii cuprinse între 50 millioane de dolari şi peste 2 miliarde de dolari.

 

×