x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Retailerul GSM Say a intrat în reorganizare judiciară

Retailerul GSM Say a intrat în reorganizare judiciară

28 Sep 2011   •   14:32

MCS Communications SRL, administratorul retelei de retail GSM Say, a intrat in procedura de reorganizare judiciara si negociaza intrarea unui investitor in actionariatul companiei, dupa ce Globalicom Trade Ltd (Israel) s-a dizolvat in luna iulie, retailerul ramanand astfel fara finantator.

"Cererea de intrare in reorganizare judiciara a societatii a fost aprobata de Tribunalul Bucuresti in data de 26 septembrie, iar administrator judiciar a fost numit Casa de Insolventa Transilvania", a declarat azi, intr-o conferinta, directorul general al MCS Communications SRL, Petrut Stoica.

Infiintata in 2006, societatea este controlata de Globalicom Trade - 1% si Sgulit Holdings Ltd - 99%, ambele din Israel, potrivit datelor Registrului Comertului.

Retailerul avea anul trecut datorii totale de 97,96 milioane de lei, in scadere cu peste 7 milioane de fata de 2009. Afacerile companiei au scazut cu 4,6%, la 40,82 milioane de lei, conform datelor transmise Ministerului Finantelor Publice.

De la infiintare, societatea a consemnat numai pierderi, care in 2010 au atins 12,1 milioane de lei, de la 21,6 milioane de lei in urma cu un an.

"Retailerul a fost nevoit sa intre in reorganizare judiciara pe baza unui backgound financiar defectuos, mostenire a unui management anterior deficitar. Reteaua de magazine a facut parte din grupul Globalicom Trade, companie israeliana cotata la bursa din Tel-Aviv, care s-a dizolvat in luna iulie 2011, brandul Say ramanand practic fara finantator", a spus Stoica, citat de Mediafax.

El a preluat conducerea MCS Communications in decembrie 2010, inlocuindu-l pe Zvi Friedman.

Stoica a spus ca, intr-un scenariu optimist, procesul de reorganizare judiciara se va incheia in 6 luni.

"Reteaua Say numara 68 de magazine. De la inceputul anului au fost inchise 15 unitati, iar alte 10 au fost deschise. Vrem sa extindem in continuare reteaua si speram sa ajungem la 87 pana la finele anului, iar in decembrie 2012 la 100. Fondurile necesare extinderii retelei din acest vor fi asigurate din rulajul companiei, iar in 2012 de catre noul investitor", a spus seful MCS Communications.

El a estimat ca afacerile retelei Say vor atinge 43 milioane de lei, iar in 2012 vor creste la 50 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: retail gsm, say globalicom trade