x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget RomTelecom - Scad tarifele de interconectare

RomTelecom - Scad tarifele de interconectare

de Cristian Ionita    |    29 Oct 2005   •   00:00

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a impus RomTelecom scaderea dramatica a tarifelor de interconectare pentru companie. Masura a starnit nemultumirea operatorului national de telefonie fixa: "Avem obiectiuni serioase privind decizia ANRC", ne-a declarat Dan Pazara, director in cadrul companiei.

Reducerea tarifelor de interconectare inseamna ca ceilalti opertori romani de telefonie va trebui sa plateasca mai putin atunci cand unul dintre clientii lor apeleaza un abonat RomTelecom. In mod normal, celelalte companii ar trebui sa reduca tarifele apelurilor catre reteaua RomTelecom.

CONCURENTA. "Reducerea tarifelor de interconectare (...) va incuraja concurenta pe piata telefoniei fixe si implicit ieftinirea apelurilor", a explicat presedintele ANRC, Dan Georgescu.

Astfel, tarifele pentru interconectarea la nivel local vor scadea in medie cu 16%, cele pentru interconectarea la nivel regional cu 51,5%, iar cele la nivel national cu 55,8%. Potrivit ANRC, cea mai mare reducere (de 69,8%) s-a aplicat tarifului de interconectare la nivel national in afara orelor de varf, iar cea mai mica, de 11,3%, tarifului de inteconectare la nivel local in orele de varf.

Conform ANRC, in urma acestei decizii si in conditiile stagnarii traficului la nivelul actual, RomTelecom ar inregistra pierderi de 2,5 milioane de euro in 2006 si pana la 4 milioane de euro in 2007.

Dupa RomTelecom, urmeaza companiile de telefonie mobila. In cateva luni, ANRC va analiza tarifele de terminare a apelurilor catre telefonia mobila si fundamentarea acestora pe costuri. Acest fapt ar putea duce la o decizie similara, de scadere a tarifelor de interconectare practicate de operatorii mobili.
×
Subiecte în articol: IT romtelecom interconectare