Kaspersky Password Manager permite stocarea datelor confidenţiale, precum coduri PIN ale cartelelor SIM, parole de login pe diferite pagini online sau īn programele instalate pe computer. De asemenea, produsul ajută la autentificare prin completarea automată a cāmpului de login a programului sau site-ului vizitat. Infractorii cibernetici nu vor putea accesa informaţiile din Password Manager, nici atunci cānd computerul sau laptopul este furat sau pierdut.
O parolă principală, de tip “master”, care poate fi personală sau creată cu ajutorul acestei soluţii, oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa o bază de date criptată ce conţine toate parolele salvate. Īn plus, accesul se poate obţine şi prin intermediul unui dispozitiv cu USB sau interfaţă Bluetooth, precum un telefon mobil. Cu ajutorul unui cod PIN special creat pentru utilizator, Password Manager poate fi deblocat automat atunci cānd telefonul mobil se conectează la PC, blocāndu-se imediat ce a fost deconectat.
Baza de date cu parole din KPM poate fi copiată pe un stick USB şi folosită atunci cānd utilizatorii vor să-şi acceseze conturile online de la un alt calculator. Această bază de date de pe stick se sincronizează cu cea de pe computerul personal, pentru ca informaţia stocată să fie completă şi la zi cu ultimele modificări.
Kaspersky KryptoStorage păstrează confidenţialitatea şi integritatea datelor de pe computer prin criptarea lor. Informaţiile pot fi citite, modificate şi şterse de utilizator numai după introducerea unei parole predefinite. Acestă metodă de protecţie este foarte eficientă, deoarece oferă un nivel superior de securitate īmpotriva atacurilor lansate de infractorii cibernetici, inclusiv a celor care folosesc malware special creat pentru furtul de date personale şi nu numai.
Produsul securizează datele aflate īn trei surse diferite – cataloage de sistem, discuri virtuale (file containers) şi partiţii logice de pe hard-disk. Criptarea şi, dacă este necesară, decriptarea partiţiilor este realizată transparent, oferind utilizatorului posibilitatea să-şi continue lucrul cu datele respective. De exemplu, cānd acesta deschide un document pentru a-l citi, este automat decriptat, iar cānd este scris pe disc, este criptat.