x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Smartphone cu SO Firefox, la 69 de euro

Smartphone cu SO Firefox, la 69 de euro

de Alexandru Radescu    |    02 Iul 2013   •   16:10
 Smartphone cu SO Firefox, la 69 de euro
Sursa foto: ZTE Open

Tot mai mulţi operatori şi producători telecom se implică în promovarea comercială a noului sistem de operare pentru smartphone, Firefox, în încercarea de a evita dominaţia Android (Google), ajuns acum la peste 60% din piaţa globală.

Operatorul spaniol Telefonica a lansat azi modelul Open, produs de chinezii de la ZTE, preţul fiind de 69 euro cu cartelă prepay de 30 euro credit şi card microSD în pachet. Momentan este disponibil pe piaţa iberică, urmând ca în săptămânile următoare să fie disponibil în America de Sud.

Open are un ecran de 3,5 inci (rezoluţie 320 x 480), procesor Snapdragon la 1GHz, memorie RAM 512MB. Funcţionează în reţea 3G (HSDPA, 7.2 Mbps), camera foto este de 3MP, fiind un terminal destinat celor care folosesc pentru prima oară un smartphone. De menţionat şi faptul că foloseşte hărţile Nokia (Here).

Există şi un Firefox Marketplace pentru descăcarea de aplicaţii.

Pe lângă ZTE, şi producătorul coreean LG a promis lansarea de terminale bazate pe SO Firefox, cu începere din luna septembrie. De asemenea, operatorii Deutsche Telekom si Telenor pregatesc lansari pe piete din Europa Centrala si de Est.

×