x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tableta Google, în parteneriat cu Asus

Tableta Google, în parteneriat cu Asus

27 Iun 2012   •   15:30

Google va prezenta in urmatoarele zile, la San Francisco, o tableta dezvoltata impreuna cu grupul taiwanez Asustek (Asus), cu preturi pornind de la 200 de dolari, care plaseaza produsul in concurenta directa cu Kindle Fire de la Amazon.com.

Display-ul va avea diagonala de 7 inci si va rula o noua versiune a sistemului de operare Android, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Tableta din gama Nexus nu va concura direct cu iPad-ul celor de la Apple, care desi se incadreaza intr-o categorie superioara de pret domina autoritar piata, cu o cota de piata estimata de Gartner la 61% in acest an.

Google incearca sa gaseasca o intrare pe piata tabletelor, care s-ar putea dubla ca volum in acest an, la 118,9 milioane unitati vandute, potrivit estimarilor Gartner.

Desi sistemul de operare Android a ocupat peste 50% din piata smartphone-urilor, tabletele cu SO Google au mai putin de jumatate din cota iPad pe segmentul tabletelor, care se va aglomera in aceasta toamna cu un nou jucator care se anunta redutabil - tableta Surface a Microsoft, bazata pe Windows 8.

"Piata tabletelor este o mare problema pentru Google in acest moment. Au nevoie de un produs competitiv cu iPad", comenteaza pentru Bloomberg un analist american.

Totusi, pretul de referinta de 199 de dolari pentru cel mai slab dotat model al tabletei Google nu plaseaza produsul in concurenta directa cu iPad, a carei ultima versiune porneste de la 499 de dolari. Segmentul de piata apropiat cotei de 200 de dolari este dominat de Kindle Fire de la Amazon.com, care ruleaza o versiune puternic modificata a Android.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Google si Asus au refuzat sa comenteze informatiile.


Firma de cercetare Gartner estimeaza ca iPad va ramane tableta dominanta pana in 2016, desi va pierde treptat din cota de piata. In prezent, tableta Apple are peste 60% din piata, cota care va scadea la 46% in 2016, potrivit Gartner. Intre timp, cota de piata a Android ar putea creste la 37%, de la 32% in prezent.

Microsoft pleaca de la 0% pe piata tabletelor in 2011 si ar putea ajugne la 12% pana in 2016, potrivit proiectiilor Gartner, care sunt insa mai vechi si nu au luat in calcul tableta Surface, prezentata saptamana trecuta de compania din Redmond.

×