x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecentre vs PLC

Telecentre vs PLC

de Alexandru Radescu    |    27 Sep 2007   •   00:00

Autoritatea Naţională pentru Reglementare in Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a selectat companiile Orange, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Vodafone pentru instalarea de telecentre in 130 de localităţi din mediul rural.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare in Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a selectat companiile Orange, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Vodafone pentru instalarea de telecentre in 130 de localităţi din mediul rural. Orange Romănia va instala 42 de telecentre in localităţi din 18 judeţe, SNR va instala 54 de telecentre in localităţi din 23 judeţe, iar Vodafone Romania a fost desemnată să instaleze 34 de telecentre in localităţi din 17 judeţe. Licitaţia a fost organizată pentru 131 de localităţi, dar pentru satul Valea Mare din comuna Band, judeţul Mureş, nu a fost desemnat nici un căştigător, intrucăt nici unul dintre solicitanţii calificaţi nu a depus ofertă pentru această localitate, se mai arată in comunicat. In comuna Band s-a implementat sistemul PLC (Power Line Communications) pe vremea ministrului Nagy. Este vorba de furnizarea de servicii de comunicaţii electronice, avănd ca suport de transmisie semnalul util al reţelelor de tensiune electrică de joasă şi medie tensiune.

Costul net al instalării acestor 130 de telecentre se ridică la 5.088.052,90 lei, sumă care va fi acoperită din fondul special pentru serviciul universal gestionat de ANRCTI.

In medie, costul total al echipamentelor instalate şi al menţinerii in funcţiune timp de trei ani a unui telecentru, stabilit in urma licitaţiei, este de 39.138 lei (aproximativ 11.800 Euro).

Telecentrul este un spaţiu public dotat cu cel puţin două aparate telefonice, două calculatoare şi un fax, in cadrul căruia utilizatorii finali pot iniţia şi primi apeluri telefonice locale, naţionale şi internaţionale. In telecentru sunt disponibile şi servicii de comunicaţii prin fax şi comunicaţii de date la o rată de transfer suficientă pentru a permite accesul funcţional la internet.

×
Subiecte în articol: IT telecentre