x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii - Frecvente la concurs

Telecomunicatii - Frecvente la concurs

12 Aug 2004   •   00:00

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a transmis Consiliului National al Audiovizualului (CNA) lista frecventelor de radiodifuziune care pot fi scoase la concurs.

"78 de frecvente de putere mare pentru posturi de radio care emit in lungimea de unda FM sunt de acum disponibile pentru cei interesati. Astfel, romanii care locuiesc in zonele pentru care MCTI a pus la dispozitie aceste frecvente vor putea sa asculte posturi de radio nou infiintate sau sa aiba acces la cele care inainte nu aveau acoperire in localitatile lor. Radioul este un mijloc de informare de fiecare zi, de aceea este important ca fiecare roman sa aiba posibilitatea de a opta. Avem patru retele nationale FM de mare putere, prin care romanii pot receptiona atat posturi publice, cat si posturi private. De asemenea, 23 de frecvente FM de mare putere au fost acordate in primavara, iar aceste 78 de frecvente vor permite ca mai multa informatie sa circule pe calea undelor", a declarat Adriana Ticau, noul ministrul al Comunicatiilor.

La inceputul acestui an, MCTI a transmis CNA o lista cu 121 frecvente de radiodifuziune si 42 canale tv. Frecventele au fost acordate prin concurs companiilor de pe piata audiovizuala romaneasca. De asemenea, aproape 400 de frecvente FM de mica putere au fost acordate, in ultimii 12 ani, pentru infiintarea de posturi de radio locale. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT frecvente