x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un blu-ray player care îţi face televizorul Smart: Samsung BD-F6500 (REVIEW)

Un blu-ray player care îţi face televizorul Smart: Samsung BD-F6500 (REVIEW)

de Alexandru Radescu    |    02 Oct 2013   •   18:20
 Un blu-ray player care îţi face televizorul Smart: Samsung BD-F6500 (REVIEW)

Ai vrut neapărat să ai în casă un televizor 3D, să te uiţi la filme cu ochelarii de plastic pe nas, ca la cinema. Şi nu de unul singur, ci cu prieteni sau vecini care încă nu îşi permiteau aşa repede minunea cinematică. Ţi-a şi reuşit, dar ce te faci când realizezi că tehnologia şi marketing-ul au mecanisme mult mai dinamice decât portofelul tău?

Ţi-ai luat televizorul 3D, dar constaţi că nu e şi “Smart Tv” după cum cere eticheta zilei. Adică nu te poţi conecta la platforma online a producătorului, să ai acces la sute de canale, filme, aplicaţii, jocuri sau pur şi simplu să te “dai” pe net de pe televizor.

Te ajută să treci peste această dilemă, fără să schimbi televizorul, un blu-ray player wireless precum modelul BD-F6500 Smart 3D de la Samsung, pe care l-am testat recent.

Cu un meniu extrem de simplu, intuitiv, te conectezi la reţeaua WiFi din locuinţă şi televizorul devine instant plaftorma Smart pe care o doreai. Pentru piaţa locală există parteneriate cu mai mulţi furnizori de conţinut, precum Seenow sau Voyo. Prin intermediul aplicaţiei Seenow, de exemplu, avem acces la şase surse de entertainment, gratis şi pe bani (canale TV, filme, radio).

În oferta blibliotecilor virtuale de filme există şi producţii de cinematecă românescă, ceea ce e un lucru lăudabil.

Cum blu-ray player-ul este şi 3D, opţiunea de cinema pe televizorul de acasă permite o plajă largă de formate, inclusiv MPEG 2/4, DivX , MKV etc., nelipsind portul USB ( 2.0).

Revenind la platforma Smart TV, navigarea pe net întâmpină însă dificultăţi din cauze telecomenzii clasice: mişcarea prin intermediul săgeţilor pe tastatura virtuală care apare pe ecran, cu selectarea literă/cifră în funcţie de adresa de internet dorită sau de inserarea mesajului.

Cu telecomanda se controlează player-ul, dar echipamentul poate fi accesat şi prin intermediul tehnologiei tactile.

Dimensiuni echipamentului sunt 360 x 40 x 196 mm, la o greutate de 1,2 kilograme. Un echipament destul de uşor, cu un design perfect lifestyle.

Samsung BD-F6500 poate fi achiziţionat la preţ de 650 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×