x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UTI ia 1,3 milioane lei pentru un compărător de tarife telecom

UTI ia 1,3 milioane lei pentru un compărător de tarife telecom

23 Aug 2012   •   18:04
UTI ia 1,3 milioane lei pentru un compărător de tarife telecom

UTI Systems va furniza autoritatii de reglementare in telecom, ANCOM, o aplicatie web prin care se vor compara ofertele de comunicatii destinate ulizatorilor finali, valoarea contractului fiind de 1,32 milioane de lei, inclusiv TVA.

Aplicatia online trebuie finalizata in prima parte a anului viitor.

Pe baza optiunilor introduse online de utilizatori, aplicatia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania, pentru trei categorii de servicii de comunicatii electronice (telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga) si combinatii ale acestora, urmand sa returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al pretului (calculat pentru un interval de o luna).

Alaturi de UTI Systems, la licitatie s-au mai inscris Club Software, Digital Data Services, XOR IT Systems, Software Development&Consulting, Novation Wave si consortiile formate din Romtelecom si Go Business, respectiv Asesoft International si Insoft Development&Consulting.

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie.

Ulterior, licitatia a fost contestata de CS Vision, care detine aplicatia www.mobime.ro, principalul concurent al comparatorului pe care ANCOM vrea sa-l lanseze. Potrivit Mediafax, CS Vision Brasov a solicitat anularea clarificarilor cuprinse in adresa ANCOM 6942/2012, anularea procedurii de atribuire si refacerea documentatiei si reluarea procedurii de atribuire.

La inceputul lunii iunie, Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor a decis anularea clarificarilor cuprinse in adresa ANCOM 6942/2012, anularea procedurii de atribuire si a procedurii de achizitie publica.

De asemenea, CNSC a respins cererea privind refacerea documentatiei si reluarea procedurii de atribuire.

In iulie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea autoritatii de reglementare in telecom de anulare a unei decizii a CNSC din iunie.

×