x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget (VIDEO) Ikea îşi lansează propriul televizor. Nu are cabluri la vedere, e full HD şi înglobat în mobilă. Vezi cât costă

(VIDEO) Ikea îşi lansează propriul televizor. Nu are cabluri la vedere, e full HD şi înglobat în mobilă. Vezi cât costă

04 Iun 2012   •   12:30
(VIDEO) Ikea îşi lansează propriul televizor. Nu are cabluri la vedere, e full HD şi înglobat în mobilă. Vezi cât costă

Incepand cu aceasta luna, Ikea intra in competitie pe piata electronicelor lansand Uppleva, un televizor care inglobeaza boxe, un DVD-Player, un CD-Player, totul fara cabluri si sub forma unei mobile.

Anuntul a fost facut la jumatatea lunii mai, fiind intampianat cu mult scepticism, insa producatorul suedez a revenit cu noi informatii, aratand ca intentiile sale sunt serioase.

Uppleva este un smart TV, cu ecran LED, full HD, 400HZ, porturi USB si HDMI. Facut sa semene cu o piesa de mobilier, Uppleva are incorporate si un Blu-ray/DVD/CD player, un sistem audio 2.1 surround si un sertar special in care intra toate calblurile care ar arata urat la vedere.

Partea electronica este realizata de compania chineza TCL Multimedia. Pretul de pornire pentru piata europeana se situeaza in jurul a 1.000 de dolari.

"Ideea este sa vindem o solutie TV, in care televizorul, boxele si mobila sunt deja integrate", a declarat managerul de proiect al Uppleva, Marcel Godfroy.

"Este un produs banal, din multe puncte de vedere si unul interesant din cateva puncte de vedere", spune analistul Jordan Selburn, de la firma de consultanta IHS iSuppli.

"Este un produs banal din punct de vedere al tehnologiei. Nu fac altceva decat sa ia un televizor deja construit si sa-l ataseze intr-o piesa de mobilier. Dar din alta perspectiva, chiar acest lucru este interesant. Ikea considera ca televizoarele, exceptandu-le pe cele ultrasofisticate, sunt toate la fel, ceea ce este adevarat. Astfel, in loc sa se axeze pe tehnologie, se axeaza pe aspect, lucru la care se pricepe foarte bine".

Uppleva necesita si cateva operatiuni de asamblare, acasa...

×
Subiecte în articol: televizor ikea uppleva ikea