x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viruşii de Android umflă facturile românilor

Viruşii de Android umflă facturile românilor

de Alexandru Radescu    |    16 Aug 2012   •   15:26
Viruşii de Android umflă facturile românilor

Aproape o treime dintre amenintarile informatice detectate pe terminalele cu sistem de operare Android trimit sms-uri catre numere speciale cu tarif premium, arata un raport realizat de specialistii Bitdefender, pe terminalele din Romania, dotate cu solutia Bitdefender Mobile Security. Astfel, virusii din familia Android.Trojan.SMSSend ocupa primul loc in clasamentul amenintarilor informatice pe luna iulie.

Acest tip de malware este urmat de Exploit.RATC.A care este unul dintre cele mai populare mijloace de a deboca (root-a) telefoanele mobile ce ruleaza Android. Procesul permite anumitor aplicatii accesul la resursele vitale ale sistemului de operare. In cazul unei infectii cu troieni, acestia vor avea privilegii de root asupra dispozitivului, ceea ce poate duce la pierderi de date.

De asemenea, raportul releva un procent ridicat de aplicatii ce afiseaza in mod agresiv reclame. Aproximativ 89,1% din elementele identificate sunt aplicatii de tip Adware ce au ca scop promovarea diverselor produse si servicii.

La nivel global, cel mai intalnit virus pe terminalele cu Android este Trojan.Fakedoc.A. Aplicatia pretinde ca ar ajuta la conservarea bateriei, insa, in realitate, trimite catre un server controlat de atacator informatii care contribuie la adaptarea reclamelor pe care le primeste utilizatorul.

×
Subiecte în articol: bitdefender virusi, android,