x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Xbox Music, înainte de Windows 8. Din nou în competiţie cu Apple şi Amazon.com

Xbox Music, înainte de Windows 8. Din nou în competiţie cu Apple şi Amazon.com

de Alexandru Radescu    |    15 Oct 2012   •   18:18
Xbox Music, înainte de Windows 8. Din nou în competiţie cu Apple şi Amazon.com
Sursa foto: Thinkstock

În ciuda "pumnului” primit odată cu zvonurile legate de lansarea iPad Mini, Microsoft îşi menţine calendarul programat pentru marele eveniment global Windows 8 (26 octombrie). După anunţurile oficiale privind precomenzi   preţuri W8 (Upgrade/Pro/OEM) de la sfârşitul săptămânii trecute, Microsoft dă drumul şI la magazinul de muzică online, prin care intră în competiţie directă cu magazinele iTunes (Apple), Amazon.com sau cu servicii precum Pandora sau Spotify. Xbox Music este disponibil de azi pentru clienţii consolelor Microsoft iar după lansarea oficială W8, pentru utilizatorii de computere personale, smartphone-uri, tablete (Surface).
Până în prezent, Microsoft a vândut peste 67 de milioane de console Xbox, echipamentul fiind prezent şI pe piaţa din România, dar fără o implicare oficială din partea companiei din Redmond.

"Cu 18 luni în urmă, compania a realizat că utilizatorii de Xbox petreceau până la 60% din timp cu servicii de entertainment, şI nu jocurile video”, a declarat managerul general Xbox Music, Jerry Johnson, citat de Reuters.

În funcţie de platforma de pe care e accesat, precum şI după preferinţele cu/fără publicitate, Xbox Music poate fi accesat şI utilizat atât în formă gratuită, cât şI contra-cost, la preţuri de până la 9,99 dolari, abonament lunar. Potrivit oficialilor companiei, serviciul de muzică va oferi, pentru 22 de ţări, un catalog cu 30 milioane de melodii, fiind disponibile şI videoclipuri (peste 70.000), dar numai pentru console.

Noul sistem de operare Windows 8 poate fi precomandat începând de vineri în SUA. Varianta Windows 8 Pro este disponibilă la un preţ de 69,99 dolari pentru posesorii de Windows 7, Vista care vor să treacă la noua versiune. Variantele OEM, destinate preinstalării pe PC-uri noi, pot fi achiziţionate la preţuri de 99,99 dolari în cazul Windows 8, respectiv 139,99 dolari pentru Windows 8 Professional.

În ceea ce priveşte eternul duşman, Apple, zvonistica a "mutat” de pe 16 octombrie pe 23 octombrie lansarea tabletei iPad Mini. Cu alte cuvinte, cu trei zile înainte de cel mai important eveniment Microsoft din ultimii ani, care include şI lansarea tabletei Surface.

Tableta iPad Mini ar urma să aibă o diagonală de 7, 85 inci, să fie echipată cu noul conector USB mai îngust, cu iOS 6 iar preţurile ar varia în jurul sumei de 300 dolari.

×
Subiecte în articol: Windows 8 xbox music