x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Doar una din cinci locuințe din România este asigurată

Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Doar una din cinci locuințe din România este asigurată

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   16:20
Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Doar una din cinci locuințe din România este asigurată
Sursa foto: Antena 3 CNN

Alexandru Ciuncan, Directorul General al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a fost prezent la Conferința națională "EȘTI SIGUR, NU EȘTI SINGUR – Asigurarea imobilelor, singura protecție în fața riscului seismic", organizată de postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group, și cotidianul Jurnalul în cadrul platformei România Inteligentă.. În cadrul evenimentului, Ciuncan a abordat motivele profunde pentru care românii ezită să-și asigure locuințele, chiar în contextul temerilor legate de cutremure și incendii.

„Este crucial să înțelegem că nu suntem singuri în fața calamităților naturale. În prezent, doar una din cinci locuințe din România este asigurată. Deși observăm o creștere a interesului românilor, acest lucru nu este încă suficient.

Atunci când vorbim despre asigurările pentru locuințe, ne referim la protejarea acoperișului de deasupra capului nostru. După cutremurele din Turcia, am remarcat o creștere a interesului românilor pentru asigurările locuințelor, însă acum, după un an, aceste preocupări par să se fi estompat", a declarat Alexandru Ciuncan.

Ciuncan a identificat mai multe motive pentru care românii evită să-și asigure locuințele, printre care lipsa de informare, nivelul scăzut al educației financiare, neîncrederea în sistemul asigurărilor și o mentalitate specifică culturii balcanice care sugerează că "nouă nu ni se poate întâmpla".

"Este clar că discuțiile despre asigurarea obligatorie RCA au un impact și asupra asigurărilor pentru locuințe. Industria funcționează și oferă despăgubiri, însă întrebarea rămâne ce putem face pentru a gestiona aceste riscuri, având în vedere că 53% dintre români se tem de cutremure și 51% se tem de incendii", a subliniat Ciuncan.

×
Subiecte în articol: alexandru ciuncan unsar