x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Daniel Apostol, la conferința Income Magazine: „Sectorul energetic este un actor extrem de important”

Daniel Apostol, la conferința Income Magazine: „Sectorul energetic este un actor extrem de important”

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   12:15
Daniel Apostol, la conferința Income Magazine: „Sectorul energetic este un actor extrem de important”
Sursa foto: Antena 3 CNN

În cadrul conferinței „Soluții pentru România: Energia" organizată de Income Magazine, Daniel Apostol, președintele Federației Patronale Petrol și Gaze, a evidențiat importanța crucială a sectorului energetic în contextul tranziției energetice și a transformării generale a economiei românești, la nivel național și european.

Apostol a subliniat că expresia „viitorul energiei" nu trebuie percepută doar ca un titlu de lucru, ci ca o realitate cu implicații profunde pentru întregul sector energetic. Toate companiile și operatorii din domeniul energetic sunt implicați activ în această tranziție, care nu reprezintă doar o schimbare a sursei de energie, ci o transformare la nivelul întregii economii.

Președintele Federației Patronale Petrol și Gaze a evidențiat că sectorul energetic joacă un rol esențial în construirea "averii statului," subliniind că este unul dintre principalii contribuitori la dezvoltarea economică a țării. Acesta a menționat că, prin investiții pe termen lung, interconexiuni regionale și contribuții semnificative la bugetul național, sectorul energetic oferă șanse reale de dezvoltare pentru întreaga Românie.

„Trebuie să înțelegem că sub această umbrelă, numită averea statului, sectorul energetic este un actor extrem de important. Este, dacă vreți, unul dintre principali constructori ai acestei averi a statului, pentru că dincolo de investiții care se realizează pe termen lung, dincolo de interconexiuni care plasează România în spațiul regional, nu doar domestic, dincolo de contribuțiile efective și aici v-am furnizat câteva date concrete, dincolo de contribuțiile efective la bugetul național ale acestui sector, sectorul energetic reprezintă o șansă de dezvoltare a întregii Românii”, a spus Daniel Apostol.

Apostol a accentuat diversitatea direcțiilor în care sectorul energetic activează, inclusiv hidrocarburi, energie electrică și nuclear, subliniind atenția, investiția și dedicarea liderilor din domeniu. 

×