x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Gheorghe Nedelcu: „În acest moment există un deficit de peste 150.000 de tractoare în agricultura românească”

Gheorghe Nedelcu: „În acest moment există un deficit de peste 150.000 de tractoare în agricultura românească”

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   17:15
Gheorghe Nedelcu: „În acest moment există un deficit de peste 150.000 de tractoare în agricultura românească”

În acest moment există un deficit de peste 150.000 de tractoare în agricultura românească, semnalează Gheorghe Nedelcu, președintele Asociației Producătorilor Agricoli Ilfov, la Conferința Națională “Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”,  în cadrul proiectului “România Inteligentă”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Vrem să facem lucruri bune, problema este cum le facem. Dacă ne gândim să creștem exporturile, foarte bine dar putem să creștem exporturile în așa măsură încât să acoperim toate importurile? Eu cred că deocamdată nu, mai ales că am pierdut piețe pe care nu mai avem cum să le recucerim. Este o utopie să crezi așa ceva. 

Problema este că trebuie să asigurăm mai întâi piața internă. Ține și de securitatea alimentară. Trebuie să ne axăm și pe producerea în interior nu numai a capacităților de procesare dar și a utilajelor de producție. În acest moment există un deficit de peste 150.000 de tractoare în agricultura românească. Nu se poate ca în Planul național strategic să punem un subiect, crearea unei societăți mixte ca să facem tractoare în România?

Trebuie să ne gândim și la cei de la sat. Satul este talpa țării. Este foarte important ca la nivel local să ai și capacități de procesare, și posibilitate de desfacere a mărfurilor. Să avem pe fiecare județ posibilitatea de desfacere a mărfurilor", spune Gheorghe Nedelcu. 

×