x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Monica Anisie: "Depășirea numărului de elevi la clasă se va putea face în situații excepționale"

Monica Anisie: "Depășirea numărului de elevi la clasă se va putea face în situații excepționale"

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   14:00
Monica Anisie: "Depășirea numărului de elevi la clasă se va putea face în situații excepționale"

Schimbarea din învățământ vine prin legile educație. Un exemplu este admiterea depășirii numărului de elevi la clase în situații excepționale, explică Monica Anisie, președinte Comisia pentru învățământ din Senat, la Conferința Națională “Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul, prin platforma România Inteligentă.

Fostul ministru al Educației precizează că "în educație avem nevoie de o schimbare și această schimbare vine tocmai cu legile educației". Ea dă exemplu situații în care unele clase sunt nevoite să primească mai mulți elevi.

"Cunosc particularitatea acestui județ și știu că este nevoie de o schimbare în ceea ce privește modalitatea în care se realizează accesul la educație, având în vedere că populația a crescut. Înainte de a ajunge pachetul de legi în Senatul României, doamna inspector general m-a contactat și mi-a expus o situație care trebuie rezolvată la nivelul județului Ilfov. Această situație s-a rezolvat. Este vorba, ca să dăm și situații concrete, despre numărul de elevi la clasă și de acele clase unice de la nivelul comunelor.  După o negociere în cadrul Comisiei pentru învățământ, cu Ministerul Educației, am ajuns la soluția ca acest număr de elevi să fie prevăzut în metodologia pe care Ministerul Educației să o realizeze. Depășirea numărului de elevi la clasă să se poată face atunci când există situații excepționale. Am răspuns nevoii pe care județul Ilfov a expus-o. 

Mai este o problemă. De exemplu, dacă un elev se mută cu părinții din județul Ilfov din altă localitate sau din alt județ și nu există posibilitatea să aibă acces la educație pentru că numărul este maxim la clasa respectivă, ce facem în această situație? Acel copil trebuie școlarizat. Ministerul Educației trebuie să facă metodologia și să stabilească modalitatea în care se va face accesul la educație", spune Monica Anisie. 

×
Subiecte în articol: educatie ilfov monica anisie elevi