x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă PERFORMANȚA Transgaz. Capacitățile de interconectare vor fi majorate cu 20 de miliarde de metri cubi de gaze 

PERFORMANȚA Transgaz. Capacitățile de interconectare vor fi majorate cu 20 de miliarde de metri cubi de gaze 

16 Dec 2021   •   13:58
PERFORMANȚA Transgaz. Capacitățile de interconectare vor fi majorate cu 20 de miliarde de metri cubi de gaze 

Directorul general Transgaz, Ion Sterian, spune că se va mări cu 20 de miliarde de metri cubi de gaze capacitățile de interconectare. 

"Trebuie să transportăm gaze. Prin investițiile Transgaz din ultimii 3-4 ani, am mărit capacitățile de interconectare ale țării. Dacă nu le măream, în condițiile de astăzi, cu declinul de producție onshore din România, accelerat în ultimii 2-3 ani, astăzi situația era alta, mult mai gravă pentru populație și mediul economic din România.

Astăzi, Transgaz are capacități de intercontectare de peste 35 de miliarde de metri cubi. Unde putem consuma în țară și tranzita, pentru a avea venituri la Transgaz pentru viitoare investiții, dividende, taxe și impozite la bugetul statului, și pentru ceiallti acționari minoritari care sunt.

Și anunț, în premieră acum, că zilele acestea finalizăm și interconectarea conductei de tranzit 2 la sistemul național de transport după coridorul trans-balcanic. Asta va însemna mărirea cu încă 20 de miliarde de metri cubi de gaze a capacităților de interconectare. Deci putem prelua gaze din zona Marii Caspice", a precizat Ion Sterian.

Totodată, partea de transport a gazelor naturale a fost rezolvată prin construcția conductei BRUA. 

"România se află în situația fericită în care are resurse de gaze naturale serioase, avem și capacități de producție de energie electrică. Partea de transport a fost rezolvată de către statul român prin această conductă BRUA. Mai trebuie să rezolvăm partea de producție. În 2020, România a produs 82% din necesarul de gaze naturale. 

Este clar că dezvoltarea producției nu se poate face fără partea legislativă. Trebuie să deblocăm investiția din Marea Neagră, în acel perimetru Neptun, ne bucurăm că statul român a luat decizia să se implice în această investiție", spune șeful Transgaz.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: transgaz