x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Primarul Buzăului atrage atenția că amenzile pentru poluare ale administrațiilor locale sunt uriașe

Primarul Buzăului atrage atenția că amenzile pentru poluare ale administrațiilor locale sunt uriașe

23 Feb 2022   •   16:30
Primarul Buzăului atrage atenția că amenzile pentru poluare ale administrațiilor locale sunt uriașe
Sursa foto: Constantin Toma/facebook

Primăriile au devenit poluatori din 2018, în timp ce adevărații poluatori sunt producătorii și importatorii. În același timp amenzile pentru poluare plătite de administrațiile locale sunt uriașe, explică primarul orașului Buzău, Constantin Toma, la Conferința națională România inteligentă "Managementul deşeurilor - de la sursă de amenzi, la resursă şi profit", organizată de Antena3 și Jurnalul.

"Începând din 2018, când s-a modificat legea, am devenit și noi poluatori, cu toate că nu primăriile produc deșeuri. Poluatorul plătește. Producătorii și importatorii sunt cei care poluează România. Au și niște reprezentanți care se numesc OIREP, care primesc doar două puncte în licențierea lor dacă se ocupă și de deșeurile municipale, și 98 de puncte dacă iau deșeurile, cele care pot fi reciclate, de la supermarketuri. 

Noi suntem în prima fază, cea de prostie. România inteligentă e partea a doua, adică de la sursă de amenzi, la resursă și profit. Noi suntem la nivelul prostiei acum și devenim inteligenți mai târziu. În sensul în care municipiul Buzău a plătit în ultimii 3 ani, dar este generală treaba, 3 milioane de euro pe amenzi la AFM, taxa pe economie de poluare, adică fiecare tonă pe care o duci la groapa de  gunoi înseamnă 80 de lei", explică primarul orașului BuzăuConstantin Toma.

 

×
Subiecte în articol: primar buzau constantin toma deşeuri