x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Cronica neagră Pârnaie pentru câteva pachete de ţigări

Pârnaie pentru câteva pachete de ţigări

de Cristinel C. Popa    |    25 Aug 2009   •   00:00

Vă relatăm istoria unui senzaţional furt de ţigări americane pentru care s-a făcut pârnaie serioasă. Un an şi două luni. Acum, aceste ţigări se găsesc pe toate drumurile, dar pe atunci erau considerate adevărată valută.

Iată şi faptele! În timp ce se afla în vizită la o rudă, Gigel C. a observat că "fratele de sânge" avea mai multe pachete cu ţigări străine. Aşa că s-a hotărât să le fure. Peste câteva zile a pătruns prin forţarea uşii în apartamentul părţii vătămate, de unde a sustras şapte pachete cu ţigări Kent, un pachet cu ţigări Marlboro, 15 pachete cu ţigări BT şi a mai băgat prin buzunare mărunţişuri, ce a mai găsit prin casă, un şampon URSS şi 2.000 de lei care, de altfel, erau băgaţi într-un carton de ţigări BT.

La urmărirea penală, inculpatul a susţinut că dată fiind starea de ebrietate în care se afla, atunci când a ascuns ţigările sub geacă, banii au căzut. Ce s-a gândit îmbogăţitul cu ţigări? Să se îmbogăţească şi mai mult, vânzând ţigările pe bani grei în restaurante. Mai ales că acestea lipseau şi erau la mare căutare. A doua zi a vândut o parte din pachetele cu ţigări la Restaurantul Corso, obţinând pe acestea suma de 800 de lei. Galanton, pachetul de Marlboro l-a oferit cadou celei care, de altfel, îl va şi înfunda, pentru că va pleda drept martoră în proces.

În loc de prietenie cu frumoasa fată, Gigel s-a ales cu un an şi două luni de închisoare pentru furt calificat în dauna avutului personal. Prejudiciul nu a fost recuperat. Dar prejudiciatul nu a crâcnit, având în vedere că ar fi trebuit să fie luat la întrebări cu privire la sursa pachetelor străine de ţigări. Aşa că a tăcut mâlc. Trăiască Republica Socialistă România!

×
Subiecte în articol: cronica neagră