x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Sugestii, sesizări, reclamaţii: Autobuzul 133 ocolea prin Piaţa Victoriei

Sugestii, sesizări, reclamaţii: Autobuzul 133 ocolea prin Piaţa Victoriei

11 Mar 2009   •   00:00

"Pe strada Sportului din cartierul Colentina îşi are sediul Şcoala nr. 32, unde învaţă multe sute de elevi. Aceştia, în orele de aglomeraţie, abia se strecoară prin­tre autovehicule.



Iată de ce mă adresez redacţiei sugerând ca organele de specialitate să instaleze şi în această zonă indicatoare de avertizare a conducătorilor auto, astfel încât să se prevină eventualele accidentări." Direcţia Domeniului Public, căreia i-am supus atenţiei propunerea lui A. Iosipescu (Str. Dr Turnescu nr. 15), după ce s-a convins de necesitatea unor măsuri, ne-a transmis că a intervenit pentru a se presemnaliza trecerea pentru pietoni situată pe Şos. Fundeni, la intersecţia cu Str. Câmpul cu narcise, trecere frecvent folosită de elevii şcolii respective.

În numele mai multor cetăţeni din cartierul Vatra Luminoasă, ni se adresase Dan Mihail (Str. Vatra Luminoasă nr. 1-27) cu propunerea de a se asigura o legătură directă a mijloacelor de transport în comun din zonă cu Gara de Nord, iar autobuzele liniei 133 să nu mai aibă traseul ocolitor prin Piaţa Victoriei, ci direct prin noua arteră I.C. Frimu. Conducerea ITB, la care am apelat pentru a analiza propunerea, ne-a transmis operativ că s-au şi luat măsuri în cazul traseului liniei 133, acestea începând din acest an să circule prin noua arteră.

"Prin intervenţia redacţiei, în urma unei sesizări trimise de către câţiva cetăţeni care locuiesc pe Aleea Banu Udrea şi Str. Peneş Curcanul, în luna mai a anului trecut se reparaseră atât carosabilul Străzii Peneş Curcanul, cât şi cişmeaua, care făcea să se risipească mari cantităţi de apă. Bucuria ne-a fost însă de scurtă durată – ne spunea de astă dată Agachi Costache (Aleea Banu Udrea nr. 4) – pentru ca Autobaza care funcţio­nează pe Str. Peneş Curcanul nr. 5 s-a apucat, pe la sfârşitul lunii iunie, să spargă asfaltul, intenţionând să instaleze nişte cabluri electrice. Alte degradări au fost provocate de mijloacele grele de transport, ca apoi să se defecteze din nou cişmeaua, folosită neco­respun­zător de cei de la autobază. Am tot aşteptat ca cei ce au produs degradările să-şi aducă aminte de obligaţia de a efectua remedierile ce se impuneau. Cum n-au făcut-o încă, solicităm din nou sprijinul redac­ţiei". Administraţia Domeniului Public din sectorul 3, la care am apelat, ne asigură că s-a intervenit atât la Secţia de Utilaj Transport din Str. Peneş Curca­nul nr. 5, cât şi la ICAB. Sperăm că s-a intervenit cu ma­ximum de fermitate, conform Legii nr. 10 din 1982.

"Mergând la Suceava cu acceleratul 523 am avut surpriza să constat că pentru locul 75, pe care îl aveam, mai fusese vândut încă un bilet" – sesiza Maria Darie din Str. Lipăneşti nr. 1. Cercetările efectuate de Regionala Căi Ferate Bucureşti – se consemnează în răspunsul semnat de ing. S. Stănescu, director al regionalei – au stabilit că vinovată de producerea acestei nereguli este Eufrosina Lăzărescu, giranta casei nr. 24 de la Agenţia de voiaj CFR nr. 1. S-au aplicat sancţiuni disciplinare, cazul a fost dezbătut cu întregul personal al Agenţiei, iar Mariei Darie i s-a expediat prin mandat poştal contravaloarea tichetului.

"În unitatea de legume-fructe din Str. Toporaşi, unul dintre vânzători, cunoscut sub numele de Mitică, obişnuieşte să vândă produsele cu un preţ mai mare decât cel legal, afirmând că lui nu-i este frică de nimeni. Poate sugeraţi organelor de control să treacă şi prin această unitate". Dând curs îndemnului, am apelat la sprijinul Inspectoratului Comercial. Şi, cum în bună parte aspectul relatat a corespuns realităţii, vânzătorul Mitică Chetrunie a fost scos din rândurile colectivului de muncă, iar locţiitorul şefului de unitate – amendat cu 400 de lei. Totodată, conducerea ICSLF urmează să ia măsuri administrative în cazul responsabilului Cezar Dincă, cel care a tolerat încălcarea normelor ge­nerale de comerţ.

"Solicitând ISB să ni se înlocuiască recipientele pentru reziduuri menajere – semnala Radu Trifan (Str. Nucşoara nr. 11) – a sosit în faţa blocului, în cursul lunii noiembrie, un camion plin cu recipiente metalice. Numai că nouă nu ni s-a dat nici un recipient, ci numai locatarilor de la blocul vecin, lucrătorii ISB lăsându-ne să înţelegem că ar trebui să-i recompensăm". Ing. Andrei Aron, directorul adjunct al ISB, ne informează că au fost deja înlocuite pubelele deteriorate ale blocului 31 din Str. Nucşoara nr. 11.
Informaţia Bucureştiului nr. 10947, din 1989


Prin planul de stat, Trustul IAS Ialomiţa a avut de realizat o staţie de biogaz la Urziceni şi o instalaţie solară la IAS Ograda, ambele finalizate şi predate CPICP, deoarece unitatea respectivă a preluat fermele de porcine pe lângă care au fost executate obiectivele. Dar din programul stabilit de Consiliul popular judeţean, Trustul IAS trebuie să realizeze şi alte obiective pentru utilizarea resurselor neconvenţionale de energie. Este vorba despre câte două instalaţii eoliene
TS-10 la întreprinderile agricole de stat din Vlădeni, Giurgeni, Făcăeni, Borduşani şi Stelnica. După cum ne informează Nicolae Obancea, responsabilul cu in­vestiţiile la nivelul trustului, s-a făcut deplasarea în teren cu specialiştii de la centrul judeţean de pro­iectare, au fost stabilite amplasamentele, iar unităţile au lansat comenzile de proiectare şi de execuţie către IJPSP Ialomiţa. Comenzi ce nu au ajuns însă la unitatea amintită, fiind nevoie de viza băncii, viză ce nu a fost obţinută până la primirea planului de investiţii pe acest an. A sosit şi acest plan pe 25 martie a.c., dar nici de această dată instalaţiile respective nu sunt nominalizate, cum a reieşit din discuţiile purtate cu reprezentanţii Departamentului Agriculturii de Stat, fără nici o adresă oficială, urmând a se obţine viza dintr-o poziţie nenominalizată. Poziţii din care, bineînţeles, unităţile vor să-şi realizeze alte obiective de investiţie, fiind alte urgenţe. Vor fi totuşi realizate instalaţiile eoliene? Iată o întrebare la care am primit un răspuns ambiguu: "Dacă este sarcină, le vom realiza!"
Şi tot din programul judeţean prioritar, Trustul IAS are sarcina de a realiza nouă instalaţii de producere a biogazului, fiecare cu o capacitate de 10 mc, ce urmează a fi amplasate pe lângă punctele de colectare a laptelui din fermele zootehnice, biogazul rezultat urmând a fi utilizat la încălzitul apei ce va fi folosită la igienizarea bidoanelor şi ustensilelor aferente. Ce s-a întreprins până la această oră? Nimic sau aproape nimic. Primim însă asigurări că, până la 31 martie a.c., se vor aduce comenzile de la unităţile ce vor beneficia de aceste instalaţii, urmând apoi a se înainta Întreprinderii de Antrepriză Construcţii Montaj Ialomiţa, spre a se definitiva contractele de execuţie, în sarcina trustului rămânând numai montajul. Rămâne de văzut dacă ele vor fi materializate integral şi la termenele stabilite.
Tribuna Ialomiţei, jud. Ialomiţa, nr. 2705, din 1989

×
Subiecte în articol: special