x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special An Nou luminos!

An Nou luminos!

de Roxana Roseti    |    29 Dec 2005   •   00:00
An Nou luminos!

Inainte de a pasi in 2006 va propunem ragazul necesar pentru minte si inima: ceva din ce a fost 2005, ceva din ce va fi 2006. Reflectati, priviti, bucurati-va sau, poate, intristati-va. Si nu uitati ca in Noul An sa iubiti, sa visati, sa sperati. Sa pri-miti toata lumina calauzi-toare de care aveti nevoie... La multi ani!

ANUL NOU
Inainte de a pasi in 2006 va propunem ragazul necesar pentru minte si inima: ceva din ce a fost 2005, ceva din ce va fi 2006. Reflectati, priviti, bucurati-va sau, poate, intristati-va. Si nu uitati ca in Noul An sa iubiti, sa visati, sa sperati. Sa primiti toata lumina calauzitoare de care aveti nevoie...
La multi ani!

Cu Anul Nou in palma


Astrologii si numerologii au hotarat ca 2005 a fost un an al schimbarii, iar 2006 va fi un an al iubirii. Si tot ei au ajuns la concluzia ca anul ce vine va fi dominat de energii lunare, dulci-feminine. "Devenim lunatici?", va veti intreba, amuzati. Nu, poate se egalizeaza unele "elemente" aparent fara legatura: inocenta = tandrete, timiditate = admiratie, intamplare = suflet-pereche si… insiruirea ar putea continua. A trai intr-un an feminin nu e dovada de slabiciune. Indrazniti sa pasiti in el.

Parasim un 2005 zbuciumat, neomenos cu tara, maestru in durere si lacrimi. Ne-a specializat foarte repede in neputinta de a zari ingerii pazitori care, intamplator, si-au pierdut aripile la vama cerului.

Inainte de a va arunca in bratele lui 2006, va propunem aceasta editie speciala - ragazul necesar pentru minte si inima: cateva dintre traditiile romanilor de An Nou, o farama de credinta, ceva din ce a fost 2005, ceva din ce va fi 2006 (fara a ne fi transformat in Mafalde). Reflectati, zambiti, priviti, bucurati-va sau, poate, intristati-va. Ganditi-va, de exemplu, la o alta egalizare: succes = fulgi de zapada (fiecare este unic, dar priviti ce pot face cand sunt impreuna!).

Nu va oferim nimic diferit fata de ceea ce v-a oferit Jurnalul National pe parcursul intregului an. Poate ceva mai multe dovezi ca voi, cititorii nostri, sunteti speciali pentru noi. Cineva m-a intrebat anul acesta cum mi-au fost copilaria si adolescenta. Eu am dat din umeri, tacuta. "Chiar nu-ti aduci aminte nimic?", m-a intrebat persoana respectiva. M-am gandit dupa aceea cum am putut fi atat de natanga. Dar m-am dumirit repede: amintirile mele din copilarie si adolescenta sunt in ziar. Au intrat aproape toate in editiile de colectie sau in editiile speciale. Si nu e vorba numai de amintirile mele, ci si de cele ce apartin colegilor mei. Ne-am transformat, treptat, in pagini de ziar rasfoite zilnic de mainile cititorilor.

Si, daca de la anul veti dori cumva sa stati inchisi in casa, cu jaluzelele trase, intindeti spre fereastra mana aceea care ne rasfoieste, reinventand soldatul numit iubire. Nu-l invitati pe covor si nici pe canapea: va sustine, smecher, ca e greu de abordat. Lasati-l sa doarma, sa viseze, sa scrie, sa fie un frumos nebun, sa danseze, sa vorbeasca ore intregi ori sa iasa dezbracat in balcon. Explicati-i ca, desi 2006 se anunta un an complicat pe toate planurile pentru Romania (au zis-o niste analisti britanici), vreti sa dati o sansa astrologilor. Macar atat.

Fie Anul Nou ca o lumina stransa in palma stanga. Cea a unui copil dragalas care canta acolo, in sufletul fiecaruia…
×
Subiecte în articol: special