x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anarhie - Megacaptura de 6.000.000 $

Anarhie - Megacaptura de 6.000.000 $

24 Mai 2005   •   00:00

Atacuri violente au avut loc in ultimele zile in Irak. Insurgentii au ripostat astfel fata de "cea mai mare ofensiva lansata pana acum, in zona Bagdadului, de fortele coalitiei". Sute de persoane au fost arestate si cateva zeci ucise in timpul confruntarilor armate.

RAIDURI. Duminica dimineata, mai multe unitati ale trupelor de commando irakiene au efectuat sase raiduri in Bagdad, de pe urma carora 15 persoane au ajuns in arestul politiei si 6 milioane de dolari au fost confiscate. Potrivit centrului de presa al coalitiei din Irak, trupele de asalt au fost ajutate de un civil irakian, care a anuntat ca intr-un anumit cartier din Bagdad doi barbati planuiau un atac cu masina-capcana asupra unei baze militare a SUA. O patrula irakiana s-a deplasat imediat la locul indicat si i-a arestat pe cei doi, asupra carora s-a gasit uimitoarea suma de bani. Informatia a fost speculata la Bucuresti, in contextul in care duminica, la cateva ore dupa aceasta captura, la Bucuresti s-a anuntat eliberarea celor trei jurnalisti romani.

Luni, fortele americane si irakiene au anuntat arestarea a cel putin 285 de indivizi suspectati de terorism. Ieri, numarul celor capturati a ajuns la 366, potrivit unor surse ale coalitiei, care au adaugat ca arestatii sunt de cetatenie irakiana, siriana, egipteana, yemenita etc.

RIPOSTA. Insurgentii au aruncat ieri in aer, in plin centrul Bagdadului, o masina-capcana. Cel putin doua persoane au ars de vii si opt au fost ranite. La Tall Afar, in nordul tarii, un dublu atac sinucigas s-a soldat, luni noaptea, cu 35 de morti si 25 de raniti. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: eveniment