x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Nicuşor Dan, Firea şi Burduja răspund la 10 întrebări despre calitatea vieţii în Capitală

Nicuşor Dan, Firea şi Burduja răspund la 10 întrebări despre calitatea vieţii în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   10:50
Nicuşor Dan, Firea şi Burduja răspund la 10 întrebări despre calitatea vieţii în Capitală

După ce au evitat confruntarea directă, trei dintre candidaţii la funcţia de edil-şef în Bucureşti şi-au spus separat părerea despre un subiect de mare interes.

Nicuşor Dan, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja au răspuns, într-un interviu filmat, la zece întrebări ale societăţii civile, pe cele mai importante zece teme de mediu ale Bucureştiului.

Interviul a fost realizat pe baza priorităţilor strategice din Pactul de mediu pentru un oraş bun de trăit, lansat către candidaţi pe 28 mai de către Platforma de mediu pentru Bucureşti şi Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde. Documentul expune zece direcţii de acţiune şi soluţii punctuale pentru un Bucureşti mai verde, mai respirabil şi cu o calitate a vieţii mai bună pentru locuitorii săi.

De asemenea, Pactul de mediu pentru un oraş bun de trăit a fost semnat de către toţi cei trei intervievaţi, iar prevederile sale asumate în programele lor electorale, pentru următorii 4 ani. Cristian Popescu Piedone a fost, de asemenea, contactat pentru asumarea pactului şi realizarea unui interviu, dar a ales să nu dea curs invitaţiei.

Împreună cu interviul video al celor trei candidaţi care au acceptat să răspundă întrebărilor, iniţiatorii Pactului publică şi analiza programelor lor electorale din perspectiva măsurilor deja propuse de aceştia pentru un oraş bun de trăit. În plus, a fost luat în considerare şi programul lui Cristian Popescu Piedone.

Interviurile celor trei invitați pot fi vuizionate la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=KhjHokCI5-c&t=1125s .

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×