x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Aşteptându-i pe greii planetei!

Aşteptându-i pe greii planetei!

de Mara Raducanu    |    30 Mar 2008   •   00:00
Aşteptându-i pe greii planetei!


Lume, lume, Summit-ul NATO se apropie! Aproximativ 12.000 de poliţişti şi jandarmi, 1.200 de autospeciale, motociclete şi elicoptere au participat ieri la simularea generală a măsurilor de securitate.

SIMULARE SUMMIT - între 1 şi 4 aprilie, restricţiile circulaţie impuse vor deveni permanente


Lume, lume, Summit-ul NATO se apropie! Aproximativ 12.000 de poliţişti şi jandarmi, 1.200 de autospeciale, motociclete şi elicoptere au participat ieri la simularea generală a măsurilor de securitate.

 

Sâmbătă. Ora 13:00. Doar două zile ne mai despart de Summit-ul NATO ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 2-4 aprilie. Deocamdată, în aşteptarea de a trăi live cel mai important eveniment al anului 2008, ne mulţumim şi cu o simulare.

Traseul: Aeroportul Henri Coandă – Hotelul Sofitel – Palatul Cotroceni – Palatul Parlamentului. Adică, locurile pe unde în doar câteva zile vor trece greii planetei. Culoarul unic a devenit ieri funcţionabil, iar accesul altor maşini decât cele implicate în repetiţie a fost interzis. Maşinile delegaţiilor oficiale au parcurs traseul cuprins între Palatul Parlamentului şi Aeroportul Henri Coandă. “Scopul simulării este acela de a testa capacitatea de coordonare, reacţie şi colaborare în aplicarea măsurilor de protecţie şi securitate”, ne-au declarat oficialităţile implicate. 

 

MOBILIZARE GENERALĂ. Aproximativ 5.800 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, pirotehnie, cu 400 de motociclete, autospeciale de circulaţie, de transport şi cu rol de antemergător au asigurat măsurile de ordine publică şi siguranţa circulaţiei în locurile de desfăşurare a activităţilor. Jandarmeria a participat la simularea generală cu 4.600 de militari, în timp ce 250 de poliţişti de frontieră au simulat procesarea documentelor oficialilor participanţi la Summit. Tot în cadrul repetiţiei generale înaintea Summit-ului NATO, 1.300 de poliţişti de la Poliţia Rutieră au asigurat pe două schimburi de lucru fluidizarea traficului rutier.

 

RESTRICŢII. De ieri, de la ora 12:30 până la ora 24:00, au fost impuse restricţiile de circulaţie care timp de patru zile – între 1 aprilie, ora 7:00, şi 4 aprilie, ora 24:00 – vor deveni permanente. Principala restricţie vizează culoarul unic de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la Palatul Parlamentului, pe traseul DN 1, Aeroportul Aurel Vlaicu Băneasa, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Naţiunilor Unite şi Bulevardul Naţiunilor Unite. Pe culoarul unic, circulaţia rutieră va fi închisă, iar traseul va fi securizat cu dispozitive ale SPP, MIRA şi SRI. Între Aeroportul Henri Coandă şi Piaţa Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 şi 3 de circulaţie, pe ambele sensuri, în timp ce şoferii  pot circula în exteriorul culoarului, pe prima bandă, în ambele sensuri. Deşi iniţial restricţiile de circulaţie anunţate de SPP erau valabile până la ora 24:00, din cauza traficului bară la bară de pe DN 1, pe tronsonul Aeroportul Otopeni – Casa Presei, acestea au fost ridicate.

 

PENTRU CETĂŢENI. La dispoziţia cetăţenilor au fost puse două numere de telefon gratuite de unde aceştia pot afla informaţii despre traficul din Bucureşti, restricţiile rutiere şi rutele ocolitoare ale RATB. Aceste numere sunt 6286, apelabil direct din reţelele GSM, şi 0800.80.62.86, apelabil din reţeaua de telefonie fixă.

×
Subiecte în articol: eveniment