x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Avem Johnson & Johnson și terasa cu mici aproape!”

„Avem Johnson & Johnson și terasa cu mici aproape!”

de Monica Cosac    |    18 Iun 2021   •   07:58
„Avem Johnson & Johnson și terasa cu mici aproape!”

Deși, inițial, spusese că vaccinarea anti-COVID din Piața Obor va fi reluată abia spre finalul lunii, în perioada 25-29 iunie, primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, s-a răzgândit. Deoarece este „cerere mare”, centrul de vaccinare de la Piața Obor a fost redeschis chiar de astăzi. De data aceasta însă, va fi un punct de vaccinare permanent, în care va fi folosit vaccinul produs de Johnson & Johnson. „Mulțumesc Times New Roman pentru informație”, a glumit edilul sectorului 2, pe pagina sa de Facebook, unde a postat și un articol publicat, zilele trecute, pe site-ul de satiră și umor, intitulat „Bucureștenii cer rapel la trei zile, că li s-a făcut iar poftă de mici”. 

 

După controversata campanie de imunizare organizată de Primăria Sectorului 2, weekendul trecut, printre terasele cu grătare și miros de mâncare, în care persoanele care s-au vaccinat au primit și câte trei mici cu pâine și muștar, s-au făcut foarte multe glume pe seama inițiativei, dar se pare că a prins la locuitorii din zonă, care au preferat să stea la coadă pentru vaccinul din Obor, în timp ce multe alte centre din Capitală erau goale. Aproape 1.500 de bucureșteni s-au vaccinat în cele trei zile, ceea ce înseamnă o medie de 500 de persoane pe zi, în contextul în care la nivel național au fost aproximativ 10.000 de oameni vaccinați cu prima doză. 

„Având în vedere cererea mare, schimbăm planul și revenim mai devreme la Obor. Mâine (n.r. - vineri) deschidem aici un centru de vaccinare fix, care va rămâne cât aveți nevoie. Doritori să fie, că doze avem destule”, a anunțat Radu Mihaiu, ieri, pe Facebook, precizând că „Guvernul a dat o hotărâre prin care un centru din rezerva națională a fost distribuit la noi”. 

 

„Un mediu autentic românesc”

În piața bucureșteană, imunizarea se va face cu serul Johnson & Johnson chiar lângă grătarele cu mici, adică „într-un mediu autentic românesc”.

„Avem Johnson & Johnson, avem corturi care să vă ferească de ploaie și avem terasa cu mici aproape. Așadar, începând de mâine, vă așteptăm pe toți cei care vă doriți să vă vaccinați în cea mai mare piață din țară, piața Obor. Simplu și rapid, într-un mediu autentic românesc, unde oricum aveați drum dacă apreciați produsele variate și proaspete”, a mai adăugat edilul sectorului 2, fără a preciza însă dacă vaccinaților li se vor mai oferi vouchere pentru terasa cu mititei.

 

„«Micul și berea» e la alt partid”

De glume nu a scăpat nici primarul. „La așa ofertă, mă mai vaccinez o dată”, a comentat o doamnă, la postarea edilului, o în timp ce o altă persoană a scris: „Cred că ar putea inclusiv cei din apropierea Bucureștiului să se organizeze pentru a vizita locația aducătoare de stil de viață sănătos”. „Mai schimbați și voi meniul... Și pentru cei care țin regim. (...) Băgați un ceai cu covrigi și brânză degresată”, a glumit altcineva.

„Sincer să fiu, nu e rea acțiunea, dacă oamenii se vaccinează, însă mă așteptam de la un om tânăr, de la USR, să aibă preocupări intense legate de trafic, de parcuri, de infrastructură etc. Sunt pline șoselele de mașini parcate aiurea, din trei benzi abia se circulă pe una! «Micul și berea» e la alt partid”, a ținut să precizeze un alt cititor al paginii primarului.

La caravana de vaccinare organizată, weekendul trecut, la piața Obor din Capitală, în trei zile, s-au vaccinat anti-COVID 1.436 de persoane

×