x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bush: "Razboiul antiterorist continua"

Bush: "Razboiul antiterorist continua"

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2005   •   00:00
Bush: "Razboiul antiterorist continua"

Presedintele american, George W. Bush, a afirmat ca razboiul contra terorismului va continua si ca este foarte clar contrastul intre G8 si atentatele de la Londra. Bush a facut aceste declaratii pe marginea summitului G8 care se desfasoara la Glneneagles (Scotia).

AMENINTARI CU BOMBA LA BUDAPESTA Trei centre comerciale din capitala ungara au fost evacuate azi din cauza unor amenintari cu bomba. Evacuarile au avut loc in jurul orei locale 13:30, dar politia nu a dat detalii privind amenintarile primite.

Seful politiei nationale ungare, Laszlo Bene, a ordonat intarirea masurilor de securitate in centrele comerciale si in general in locurile publice circulate din Budapesta, dupa atentatele produse la pranz la Londra si revendicate de Al-Qaida.

SPANIA: TOATE SISTEMELE DE ALERTA ACTIVE Seful Guvernului spaniol, Jose Luis Zapatero, a anuntat activarea tuturor sistemelor de alerta si de prevenire din Spania, ca urmare a atentatelor de la Londra. Responsabilii cu securitatea statului spaniol sunt in contact cu autoritatile britanice, pentru a urmari evolutia situatiei si pentru a colabora pe cat posibil.

ALTE TARI AMENINTATE Gruparea islamista pana acum necunoscuta care a afirmat ca apartine retelei teroriste Al-Qaida si care a revendicat atentatele de la Londra, a ameninta ca va ataca si alte tari europene, in special Danemarca si Italia, intr-un comunicat difuzat pe Internet.

Gruparea afirma in acest comunicat difuzat pe un site islamist si a carui autenticitate nu a putut fi stabilita ca va ataca si alte state europene, daca nu-si vor retrage trupele din Irak si Afganistan.
×
Subiecte în articol: eveniment