x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Căldură şi sinceritate

Căldură şi sinceritate

de Loreta Popa    |    09 Mar 2008   •   00:00
Căldură şi sinceritate


Parfumierul Cavallier de la Lancôme a “compus” şi “scris” “Poême” având-o ca muză pe Juliette Binoche, frumoasa franţuzoaică din “Chocolat” şi “Pacientul englez”.

Poem - O notă clasică de simplitate


Parfumierul Cavallier de la Lancôme a “compus” şi “scris” “Poême” având-o ca muză pe Juliette Binoche, frumoasa franţuzoaică din “Chocolat” şi “Pacientul englez”.

 

Poetul trăieşte cu speranţă în miracolul cuvintelor, parfumierul învăluie cuvintele într-o magie perfectă, pentru ca substanţa rafinată numită parfum să acapareze orice femeie pe loc.

“Poême” este un parfum în care fiecare cuvânt se împleteşte cu florile şi fiecare floare este un poem care exprimă ceea ce cuvintele nu ar mai putea reuşi. Ce mod mai frumos şi mai expresiv ca să poţi spune “Te iubesc” decât un Poem? Un tumult de flori într-o cascadă emoţională, o luminozitate asociată cu o senzualitate opulentă, “Poême” a fost creat în 1995 de Cavallier de la Lancôme, inspirat de Juliette Binoche, care a şi fost imaginea acestui parfum vreme îndelungată.

 

Romantism. Nu este important să-ţi placă numai ţie parfumul pe care îl foloseşti, pentru că el este ca o carte de vizită. E bine să laşi o impresie proaspătă, de sensibilitate, fineţe, dar în acelaşi timp profund. Aventuros, intuitiv, vibrant, “Poême”, apa de parfum a casei Lancôme, conţine un interesant şi unic amestec al macului de Himalaya de un albastru glacial şi strălucitoarea datura – floare a deşertului cu proprietăţi narcotice, dar şi esenţe de mimoză, narcisă galbenă, frezie, trandafir şi vanilie. “Poême”, fiecare învăluire în vraja acestui parfum creează o ocazie deosebită şi dă femeii care îl poartă un aer romantic, de simplitate. Este un parfum aromatic, floral şi nuanţat de chihlimbarul dulce, exprimă o notă clasică, demonstrând o nouă formulă a unui singur buchet aromatic decât compoziţiile uzuale ale notelor de vârf, mijloc şi de bază.

 

Aureolă. Lancôme reprezintă un patrimoniu olfactiv unic şi unul dintre marile nume ale parfumeriei franceze şi din lume. Lancôme este o marcă de parfumuri de o eleganţă rară, fiecare parfum este unic şi nu îl veţi descoperi în altă parte. Fiecare în felul său încearcă să intre în rezonanţă cu ce este mai pasionant, mai autentic, mai fragil la o femeie, emoţia. Parfumul face ca personalitatea ta să se completeze, să ia o formă senzuală, denotă feminitate, supleţe şi intangibilitate. E esenţial pentru o femeie să fie percepută olfactiv de cei din jur, să aibă o anumită aureolă. Parfumurile, aidoma fotografiilor sau muzicii, au puterea de a te trimite înapoi în timp şi de a-ţi reaminti persoana, locul sau starea pe care mintea noastră le asociază. “Poême” are această forţă prinsă într-un flacon simplu, dar savant închipuită, transparent, luminos şi surprinzător. Desluşeşti curbele pure feminine precum o veritabilă operă de artă şi prinzi cu ochii minţii o clipă de viaţă captată de lumină. Intuitiv, aventuros, vibrant, senzual, durabil. “Simţul mirosului este simţul amitirilor delicate” spunea cineva odată, şi nu zicea rău, căci iată ce putere minunată are un singur strop de aromă. Există parfumuri care îţi aduc răsăritul de soare la malul mării, sau o adiere proaspătă de pădure tropicală, sau o grădină udă de crini. “Poême” aduce o mare de flori albe proaspete şi intense, îmbietoare, dar nu înecăcioase, e romantic fără să fie dulceag, dar limpede şi răsunător.

 

Unic. “Poême” este de o unicitate absolută, are esenţe dinamice şi puternice, trăsături frapante, intensitate, nonconformism fără pereche, îndrăzneală, aroganţă şi bun gust în acelaşi timp, ca orice parfum creat în Franţa. Despre cea care a inspirat acest parfum, Juliette Binoche, parfumierul Cavallier spunea că reprezintă esenţa frumuseţii franceze.

 

Versuri, vise şi cuvinte, un “Poême”

 

O părere avizată şi inspirată despre acest parfum ne-a oferit parfumierul Octavian Sever Coifan, care ne-a declarat: “Inspirat de un poem de Paul Eluard, o caligramă; imn adus feminităţii strălucitoare contemporane şi fericite, parfumul asociază contrariile într-o armonie plină de căldură şi sinceritate, un cer imaginar presarat cu versuri, vise şi cuvinte. Luminos şi încărcat de soare, parfumul onorează floarea de portocal, tuberozele şi iasomia, flori opulente ale căror petale cărnoase se odinesc pe un pat de vanilie şi ambră. Este un poem oriental în care predomină florile cu accente exotice şi cele imaginare (datura şi macul albastru). Fiecare notă îi răspunde celeilalte într-o manieră senzuală, un parfum care te vrăjeşte până la ameţeala în dulcele nectar de flori hipnotice. Un poem care se recită, greu ca o incantaţie!”.

×
Subiecte în articol: parfum esenţe tari poeme