x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Candidatii PD, chemati la Cotroceni

Candidatii PD, chemati la Cotroceni

27 Mai 2005   •   00:00

Vasile Blaga, Adriean Videanu si Sorin Frunzaverde au urcat joi seara dealul Cotroceniului, la chemarea presedintelui Traian Basescu, nemultumit de decizia lui Blaga de a intra in cursa pentru sefia partidului, ne-au relatat surse din PD.

Seful statului i-a cerut lui Blaga sa se mentina neutru si sa conduca lucrarile Conventiei Nationale, iar lui Videanu sa-si mentina candidatura. Sursele citate spun ca Basescu, dupa ce initial a facut presiuni asupra lui Blaga sa revendice sefia PD, i-ar fi reprosat acestuia ca s-a aliat cu Videanu si o data cu el si cu Radu Berceanu, Vasile Nistor si Vasile Bran, oameni care vor ajunge in functii importante daca Blaga si Videanu vor castiga, si ca in felul acesta zadarniceste proiectul sau de schimbare a generatiei de la conducerea partidului.

VARIANTE. Pe cand, daca raman in cursa Videanu si Boc, cele mai mari sanse le are actualul lider interimar. Basescu le-a dat termen de gandire liderilor PD pana marti, cand este programata o noua discutie la Cotroceni la care sa participe si Emil Boc, aflat la Cluj joi seara. Ieri insa, spun sursele citate, Videanu i-a telefonat lui Boc pentru a-l chema la o discutie in patru (Blaga, Videanu - Boc, Frunzaverde), iar acesta a refuzat, aratand ca si-a anuntat candidatura si nu vrea sa participe la nici o intelegere de culise. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: eveniment