x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Capitala, blocata de camioane

Capitala, blocata de camioane

27 Mai 2005   •   00:00

O suta de camioane si basculante au blocat ieri traficul in Bucuresti. AsociatiaTransportatorilor Rutieri din Constructii (ATRC) a organizat ieri in Capitala un mars de protest pentru a sustine anularea ordinului ministrului Transporturilor, prin care este restrictionat traficul greu pe DN1 Bucuresti-Brasov.



  • de GABRIEL PREDA

  • MARS. Arcul de Triumf, intesat de camioane
    Transportatorii sustin ca decizia nu numai ca-i afecteaza din punct de vedere economic, dar este - spun ei - si neconstitutionala. Marsul de protest, la care au participat 100 de basculante de cate 40 de tone, a inceput in jurul orei 9:20 si s-a incheiat la 11:30, cu o ora mai inainte de expirarea termenului prevazut in autorizatia acordata de municipalitate. Coloana transportatorilor a marsaluit pe traseul DN1 - Bulevardul Aerogarii - Pasarela Pechea - Strada Nicolae Caranfil - Bulevardul Aviatorilor - Arcul de Triumf - Bulevardul Kiseleff - Piata Victoriei.

    IN JUDECATA. Ministrul Transporturilor spune ca marsul transportatorilor a fost ilegal si ca i-a actionat in instanta. "Protestul de astazi il consider ilegal. Transportatorii nu au avut autorizatia de a pleca din comuna Otopeni. Pentru aceasta actiune, cat si pentru protestul similar din 13 mai, am actionat in instanta transportatorii. Exista posibilitatea eliberarii gratuit a unei autorizatii de circulare pe DN 1 de la Administratia Drumurilor. Transportatorii trebuie doar sa depuna actele necesare", a afirmat ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.

    ×
    Subiecte în articol: eveniment