x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Catalina Ponor: "E o mare mizerie"

Catalina Ponor: "E o mare mizerie"

31 Ian 2005   •   00:00

Catalina Ponor, tripla campioana olimpica de la Atena, a reiterat ideea retragerii din activitatea sportiva si considera ca singurul motiv de a se razgandi este revenirea antrenorilor.


DRAGOS STOICA

PE GANDURI. Catalina ramane la lot doar daca antrenorii se razgandesc

Jurnalul National: Catalina, te-ai mai gandit in privinta retragerii?
Catalina Ponor: Numai la asta imi sta mintea. Am fost extrem de surprinsa in momentul in care domnul Belu a anuntat ca demisioneaza din postul de antrenor coordonator, dar il inteleg perfect. In ceea ce ma priveste, in momentul acesta sunt destul de hotarata sa abandonez activitatea de performanta, desi nu pot spune ca am luat o decizie definitiva.

"Nu m-a cautat nimeni din federatie"

Ai fost contactata de oficialii FRG?
Nu. De doua zile, de cand am anuntat ca vreau sa renunt, nu m-a cautat absolut nimeni de la federatie. Oricum, chiar daca as fi vorbit cu cineva de acolo, n-as fi stiut ce sa-i spun in acest moment.

Ce parere ai de faptul ca si Monica Rosu s-ar putea retrage?
Acum aud pentru prima oara lucrul acesta. Sincer, nu-mi vine sa cred. Personal, am avut cu ea o discutie in urma cu cateva zile, in care i-am spus ca intentionez sa ma retrag daca domnul Belu isi va mentine hotararea privind demisia. Legat de Monica, pe ea am simtit-o decisa sa mearga mai departe, de aceea ma mira teribil aceasta veste. Mai mult ca sigur, este un gest normal, de solidaritate fata de antrenori.

Cum comentezi procesul intentat de Oana Petrovschi celor doi tehnicieni?
Mi se pare ca este ceva fara nici un sens. Sunt foarte multe neadevaruri si exagerari in ceea ce s-a afirmat pana acum la tribunal. Eu am fost colega cu Oana, am lucrat impreuna zi de zi in sala de antrenament, asa ca stiu perfect despre ce este vorba. Nu stiu exact ce anume urmareste ea, dar tot ceea ce se intampla este o mare mizerie.

"90% nu ma simt in stare sa reiau activitatea"

Ce anume te-ar putea determina sa continui?
Mi-e greu sa-mi dau inca seama. Cu siguranta insa ca prima conditie ca eu sa simt din nou dorinta de a face gimnastica si de a intra in sala de antrenament de la Deva este ca antrenorii Belu si Bitang sa revina asupra deciziei. In caz contrar, in proportie de 90 la suta, nu m-as mai simti in stare sa reiau activitatea. Gimnastica a fost aproape totul pentru mine vreme de multi ani, dar poate ca a venit timpul sa ma mai gandesc si la alte lucruri. Din punct de vedere fizic, ma simt in stare sa continuu ca sportiv, insa, din punct de vedere psihic, sunt afectata de atmosfera tensionata din ultima perioada.

Ce zic celelalte fete din lot?
Si ele sunt foarte dezorientate din cauza situatiei create. In clipa de fata n-au deloc dispozitia necesara pregatirii, iar peste mai putin de patru luni vor fi campionatele europene. Viata trebuie sa mearga inainte, iar scoala romaneasca de gimnastica nu se poate face de rusine la o competitie de asemenea anvergura.

Parerea fetelor: Isi vor antrenorii inapoi


SORIN ANGHEL

SUPARATE. Dana Sofronie, Monica Rosu si Alexandra Eremia (de la stanga la dreapta) au ramas fara antrenori
Lumea gimnasticii romanesti s-a transformat intr-una a scandalurilor in ultima perioada. Vestea ca Octavian Belu, antrenorul care a transformat Romania intr-o abonata la aurul pus la bataie la marile competitii internationale, a demisionat a venit ca o lovitura pentru fetele din lotul de gimnastica.

INCERTITUDINE. Regina Jocurilor Olimpice de la Atena, Catalina Ponor, a anuntat ca se retrage. "Inca nu stie ce sa faca. Este in stand-by. Ea nu s-a suparat dupa acest scandal in care au fost implicati doamna Mariana si domnul Belu. Avea suparari mai vechi, cauzate de scandalul legat de fratele sau", spune Monica Rosu, colega cu Ponor.

RUGAMINTE. Membrele lotului feminin de gimnastica si-au petrecut dupa-amiaza de ieri la un salon de coafura. "Trebuie sa ne facem si noi frumoase pentru Gala Sportului Romanesc", a explicat una dintre gimnaste. Chiar daca se pregateau sa fie laureate pentru rezultatele din 2004, gandul ca Belu ar urma sa le paraseasca a facut ca supararea sa puna stapanire pe "Fetele de Aur". "Ii asteptam inapoi pe domnul Belu si pe doamna Mariana. Trebuie sa muncim impreuna macar anul acesta, sa mergem sa luam tot aurul de la Campionatele Europene de la Debrecen si cele "Mondiale" de la Melbourne. Vrem sa vina inapoi", a marturisit Monica Rosu.

OBIECTIV. Bacauanca a vorbit si despre mediatizata poveste de dragoste dintre cei doi antrenori. "Pe noi nu ne intereseaza ce este intre ei. Eu trebuie sa ma antrenez si atunci cand ajung la concursuri sa fiu cea mai buna. Nici o fata nu vrea sa se desparta de domnul Belu si doamna Mariana. Oricum, cei doi antrenori n-au de ce sa fie suparati pe ceea ce s-a scris. Noi ii intelegem perfect si sunt alaturi de ei. Sunt destul de suparata dupa ce presa s-a bagat in viata personala a celor doi", a declarat Rosu. Alaturi de ea, campioanele olimpice Alexandra Eremia si Dana Sofronie si-au exprimat si ele atasamentul fata de Octavian Belu si Mariana Bitang.

CONTINUA
Zvonul lansat de Corneliu Agop, coordonatorul sectiei de gimnastica a SC Municipal Bacau, potrivit caruia Monica Rosu ar intentiona si ea sa se retraga daca Octavian Belu demisioneaza, a fost infirmat de campioana olimpica de la Atena. "Voi continua cel putin inca un an. Am reusit sa iau aurul la Europene, am venit cu aur si de la Jocurile Olimpice. Imi mai lipseste doar medalia de aur la Campionatele Mondiale, pe care vreau sa o obtin la editia din acest an care va avea loc la Melbourn. Dupa asta ma mai gandesc ce fac", a precizat Monica Rosu.

GINA: "PROCESUL I-A AFECTAT"
Vicecampioana olimpica in 1996, la Atlanta, Gina Gogean s-a aratat surprinsa de intentiile antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang: "Imi pare extrem de rau pentru decizia pe care au adoptat-o fostii mei antrenori. Nu am stiut sa le apreciem valoarea si sa-i pastram langa noi, mai ales ca este vorba de cei mai valorosi tehnicieni pe care i-am avut vreodata in gimnastica. Este clar acum ca procesul cu Oana Petrovschi i-a afectat foarte mult. Sper totusi ca Octavian Belu si Mariana Bitang sa ramana la lot".

UNGUREANU, SOCATA
Campioana mondiala cu echipa Romaniei in 1997, Corina Ungureanu (foto) a afirmat ca e alaturi de Octavian Belu si de Mariana Bitang: "Vinovati pentru ceea ce li se intampla sunt o parte a presei si fosta gimnasta Oana Petrovschi. Nici n-am cuvinte ca s-o descriu pe aceasta fata. Pentru mine a fost un soc sa-mi vad antrenorii intr-o sala de tribunal! N-am vorbit de curand cu ei, dar sunt alaturi trup si suflet de ei".

MILO: "NU MUNCESC GRATIS"
Fosta mare campioana olimpica si mondiala la gimnastica Lavinia Milosovici considera ca Mariana Bitang si Octavian Belu sunt indreptatiti sa ia decizia de a demisiona. "Ma asteptam sa se intample si asta. Toata lumea a fost contra lor, chiar daca ei nu aveau nici o vina. Cand au venit de la Atena au primit o gramada de multumiri si promisiuni. Au muncit insa pe ochi frumosi si asta nu e normal. Cei doi vor deveni, probabil, antrenorii echipei Statelor Unite ale Americii, cu care vor castiga titluri mondiale si olimpice. Vor vedea atunci cei avizati ce rau au facut!", a incheiat Milosovici.
×
Subiecte în articol: special monica gimnastica roşu belu octav