x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Frumuseţea e studentă la Academia de Poliţie

Frumuseţea e studentă la Academia de Poliţie

de Roxana Roseti    |    Ştefan Mitroi    |    08 Noi 2009   •   00:00
Frumuseţea e studentă la Academia de Poliţie
Sursa foto: Zoltan Simonffy/

Credeam despre poliţişti, sau, mă rog, viitorii poliţişti, că sunt cei mai serioşi oameni din lume. În sensul că e foarte greu să-i scoţi din pielea lor, din uniforma lor, vrem să spunem, şi să-i faci să joace după cum le cânţi. După cum le cântă muzica, mai bine spus. Ba chiar să se bucure de asta şi să mai şi râdă pe deasupra, făcându-i şi pe alţii să râdă.



Ei bine, toate acestea s-au întâmplat în noaptea în care octombrie s-a vărsat în noiembrie, iar regulamentele militare valabile nonstop pe teritoriul Academiei de Poliţie s-au vărsat într-un program de distracţie şi voie bună. Da' bună rău! Părea de necrezut, stimaţi concetăţeni, profesorii, ditamai coloneii, în frunte cu generalii, între care şi rectorul
Luca Iamandi, şedeau în bănci, de fapt, pe canapelele de piele ale Clubului The Gate, iar studenţii se lăfăiau la catedră, de fapt pe scenă. Şi pentru că aceste lucruri neverosimile trebuiau să poarte un nume, ele s-au numit Balul bobocilor.

E bine ştiut, dacă e bal, bal să fie. Şi a fost cu asupra de măsură. În accepţiunea pozitivă a termenului. Mai precis, s-a râs cu gura până la urechi de umorul extras cu dibăcie de Octavian Perţea din subteranele vieţii sale de student la Academie. Au râs şi profesorii. Unii chiar cu râsul lor! În ceea ce priveşte starea la zi a ordinii publice în incinta clubului unde s-a desfăşurat balul, s-au semnalat următoarele incidente: viteză cu mult peste limita admisă în ringul de dans, port neautorizat de sentimente, tamponări dese în rândul participanţilor la traficul dansant, intrări prin efracţie în casa inimii fetelor din partea băieţilor, la fel şi invers.

Apoi, bătăi repetate cu piciorul în podea, circulaţie pe ambele sensuri, fără volane la rochii, vorbitul la telefon în timpul condusului partenerei la horă, consum excesiv de energizante şi energie. Noroc cu "Echipa de intervenţie", care a asigurat fondul muzical, amânând pentru altă dată şi pentru alţii amenzile.

MISS&MISTER
N-au lipsit (cum să lipsească?!?) puşca şi cureaua lată, pe care interpreta Alisa Toma, şi ea viitoare poliţistă, le-a popularizat cu talent, oferind aproape de miezul nopţii cam vreo jumătate de ceas de autentic tezaur folcloric. Dar momentele cele mai gustate ale balului au fost cele ale concursului de frumuseţe: Miss şi Mister Boboc.

Puzderie de fete frumoase! Aproape că-ţi vine, deşi nu recomandăm nimănui, să încalci legea pentru a cădea pe mâinile unor astfel de poliţiste. Noi le-am fi premiat pe toate. Juriul a ales însă să pună coroniţa pe fruntea Mihaelei Dodan. Dintre băieţi cel mai Mister-ios s-a dovedit a fi Manole Victor Gabriel. Cei de la Hollywood au motive să regrete că nu au fost pe aproape. Un lucru e cert: deşi nu e trecută în fişele matricole, frumuseţea e studentă la Academia de Poliţie! Iar inteligenţa, stăruitoare cum o ştim, se încăpăţânează să ţină pasul cu ea.

Pasul de dans, deocamdată, căci ne-am aflat la Balul bobocilor. Cu un picior în luna octombrie, cu celălalt în noiembrie. În orice caz, nimeni n-a vrut să se facă dimineaţă. A fost frumoasă, al naibii de frumoasă, noaptea Balului! Atât de frumoasă, încât putea să urce cu uşurinţă pe podium la concursul de Miss. Dar n-a înscris-o nimeni. Şi nici ea n-a avut inspiraţia să se înscrie...

×
Subiecte în articol: tentaţii