x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gheorghe Paun, arestat pentru trafic de heroina

Gheorghe Paun, arestat pentru trafic de heroina

29 Mar 2004   •   00:00

Sub paravanul omului politic, Gheorghe Paun, vicepresedintele Partidei Rromilor, scotea bani buni din distribuirea dozelor de heroina in Capitala.

Liderul Partidei Rromilor se afla de mai mult timp in atentia politistilor si a cazut in plasa, la sfarsitul saptamanii trecute, in urma unui flagrant al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate. Cunoscut in lumea interlopa bucuresteana sub porecla de „Zabarel", Paun poza in omul politic cinstit. In ciuda acestei imagini, el conducea o retea de dealeri de heroina, care actiona in Sectoarele 2 si 3.

Pachetul cu surprize

Politistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au facut o panda pe Strada Fainari, din Sectorul 2, unde l-au surprins pe un anume Constantin Aurelian Ciocarlan, in varsta de 23 de ani, in timp ce se pregatea sa vanda trei grame de heroina. Drogurile au fost gasite in urma perchezitiei masinii in care se afla suspectul. Heroina era ascunsa intr-un pachet de tigari din torpedo. Strans cu usa, traficantul a precizat ca a cumparat drogurile de la vestitul „Zabarel", nimeni altul decat un lider al Partidei Rromilor, Gheorghe Paun, in varsta de 50 de ani.

Politicianul plasa personal marfa

„Pornind de la acest indiciu, am organizat un flagrant, vineri, la Piata Traian, din Sectorul 3", povestesc anchetatorii. Gheorghe Paun si-a facut aparitia in zona, a fost oprit de un tanar care a cumparat de la el cinci grame de heroina, dupa care politistii au actionat in forta. Si din masina „politicianului" au fost confiscate alte zece grame de heroina, iar asupra lui Paun au fost gasiti 21 de milioane de lei, bani despre care anchetatorii spun ca provin din vanzarea drogurilor. Vazand ca se ingroase gluma, „Zabarel" a incercat sa cada „la pace" cu politistii. Mai intai, a scos din buzunar legitimatia de vicepresedinte al Partidei Rromilor. Pentru ca anchetatorii nu s-au lasat intimidati, traficantul a mai scos din buzunar o legitimatie, de data aceasta de membru al Partidului Noua Generatie.


Ciocarlan cercetat in libertate

Drogurile au fost confiscate, iar Paun si complicele sau, Ciocarlan, au fost retinuti. Pe numele primului a fost emis un mandat de arestare preventiva, in timp ce al doilea este cercetat in stare de libertate. Daca va fi gasit vinovat, Paun risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.


Ion Alexandru
×
Subiecte în articol: eveniment paun heroina