x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Katherine Jackson a primit custodia temporară

Katherine Jackson a primit custodia temporară

de Mihaela Biliovschi    |    30 Iun 2009   •   00:00
Katherine Jackson a primit custodia temporară
0-95718-micutcopy.jpgCorespondenţă din SUA
Custodia temporară a copiilor lui Michael Jackson a fost acordată doar bunicii acestora, Katherine, în vârstă de aproape 80 de ani. Surse judiciare spun că în situaţia în care nu vor fi alte persoane care să ceară custodia copiilor şi în lipsa unui testament care să indice altfel, Katherine Jackson, mama superstarului american, va rămâne oficial tutorele copiilor.

Michael a fost apropiat faţă de mama sa pe tot parcursul vieţii, dar mai puţin de tatăl său, pe care l-a acuzat de abuz fizic şi psihic de nenumărate ori. Katherine a declarat avocaţilor că nu ştie de existenţa vreunui testament.

Surse citate de mass-media au indicat însă că ar exista un testament într-un seif, dar că nu a fost deschis deocamdată deoarece avocatul căruia i-a fost încredinţat s-a aflat într-o călătorie.
Dacă nu există testament, atunci lupta pentru custodie poate dura ani întregi, au adăugat surse citate de CNN. Următoarea audiere în cazul custodiei va avea loc pe 3 august.

În această situaţie, întrebarea firească este: ce rol va juca Joe Jackson în viaţa copiilor lui Michael? În 1993 Michael a declarat public pentru prima dată că a fost abuzat fizic şi psihic de către tatăl său, acuzaţii pe care Joe Jackson nu le-a negat în totalitate. "L-am mai altoit din când în când cu cureaua sau cu varga, dar nu l-am bătut niciodată", declarase ulterior acuzatul. 

Surse citate de CNN au adăugat că Justiţia americană ar trebui să ia în mod serios acest aspect şi să decidă custodia finală în baza istoriei de abuz fizic de care a fost acuzat bunicul orfanilor.


COPIII DA, AVEREA - NU!
La aproape 80 de ani ai săi, Katherine Jackson nu a încercat să ia legătura cu mama biologică a doi dintre copiii lui Michael, fapt ce arată că familia Jackson doreşte să aibă în grijă definitiv nepoţii. Katherine a mai solicitat şi dreptul de a administra întreaga avere a fiului ei în mod exclusiv în numele nepoţilor şi numai după plata tuturor datoriilor. Însă Curtea i-a acordat doar rolul de administrator temporar al bunurilor tangibile lăsate în urmă de viaţa artistului, precum lucrurile aflate în casa închiriată în Holmby Hills din L.A., unde Michael Jackson s-a stins din viaţă, şi alte asemenea.

Între timp, Joe Jackson a refuzat să indice o zi anume în care familia ar dori să oficieze serviciile funerare pentru Michael. În momentul acesta se găsesc doar speculaţii cu privire la un potenţial loc de înmormântare în timp ce cadavrul este supus unei a doua autopsii.

Iniţial se vehiculase ideea Neverland, însă Joe a anunţat că schema aceasta a ieşit din joc. În timpul week-end-ului, mass-media prezente la L.A. i-au văzut pe doi dintre fraţii Jackson petrecând aproape 4 ore împreună cu managerul Thomas Barrack, cel care i-a cumpărat datoria de 23 de milioane pe care Michael o avea pentru Neverland.

Jackson a părăsit Neverland în 2005, când şi-a luat toate lucrurile şi s-a mutat în Orientul Mijlociu. Michael achiziţionase Neverland în urmă cu 20 de ani, pe care a plătit 28 de milioane de dolari. Barrack a declarat mass-media că nu s-a luat nici o decizie cu privire la soarta locului ce poate deveni emblema superstarului american, aşa cum Graceland -rezidenţa Elvis Presley ­ a devenit loc de pelerinaj şi omagiu.

Dacă la moartea lui Elvis au fost prezenţi peste 75.000 de fani, autorităţile spun că la serviciile funerale pentru Michael Jackson se aşteaptă aproximativ 1 milion de fani. La moartea Prinţesei Diana au participat aproximativ 250.000 de persoane din întreaga lume. Autorităţile de la L.A. se pregătesc pentru afluxul de turişti şi sunt gata să blocheze circulaţie într-o parte din oraş.

×
Subiecte în articol: special michael jackson katherine