x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Londra, sub teroare

Londra, sub teroare

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2005   •   00:00
Londra, sub teroare

Capitala Marii Britanii a fost lovita, azi, de o serie de atacuri teroriste, soldate cu moartea a cel putin doua persoane si ranirea altor zeci.

Premierul britanic, Tony Blair, a anuntat oficial, intr-o conferinta de presa, ca "o serie de atacuri teroriste" a lovit Londra joi dimineata, provocand moartea sau ranirea grava a mai multor persoane. Blair, care se afla in Scotia, unde, la Gleneagles, se desfasoara lucrarile summitului G8, a precizat ca va parasi lucrarile summitului si se va deplasa la Londra. "Sunt, dupa toate aparentele, victime, persoane care au decedat sau altele, care sunt grav ranite", a spus Blair. Reuniunea G8 isi va continua insa lucrarile.

Potrivit premierului britanic, "aceste acte sunt destinate si au ca obiectiv sa coincida cu deschiderea lucrarilor G8". El a catalogat drept "barbare" aceste atacuri.

Atacurile au vizat reteaua de transport subteran, cu metroul si un autobuz, a doua zi dupa ce Capitala britanica a fost desemnata pentru a organiza Jocurile Olimpice din 2012.

Ministrul de Interne italian, Giuseppe Pisanu, a declarat, azi, la Roma, ca atentatele de la Londra s-au soldat cu cel putin 50 de morti. Intrebat de unde detine aceste informatii, ministrul italian a afirmat ca nu va dezvalui niciodata care-i sunt sursele.

×
Subiecte în articol: eveniment