x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Michael Jackson, primul în toate topurile

Michael Jackson, primul în toate topurile

08 Iul 2009   •   00:00

Albumele lui Michael Jackson s-au vândut în circa 800.000 de copii în SUA, în săptămâna de dinaintea ceremoniei publice în memoria acestuia, care a avut loc marţi, potrivit unui studiu realizat de Nielsen SoundScan, care se ocupă cu monitorizarea vânzărilor din industria muzicii.



Potrivit billboard.biz, vânzările albumelor lui Michael au crescut cu 90% comparativ cu săptămâna precedentă, când acestea au ajuns la 422.000 de exemplare.

Albumele în format CD sau DVD ale lui Michael Jackson au reprezentat 82% din vânzările pe săptămâna trecută, adică 656.000 de unităţi comparativ cu 144.000 de albume descărcate online.

Miercuri dimineaţă, compilaţia "Number Ones" a lui Michael Jackson a fost inclusă printre cele mai bine vândute albume din SUA, cu 339.000 de exemplare vândute (215%) şi a cucerit totodată primul loc în topul Billboard. "Thriller", un alt album al artistului, s-a situat pe locul al doilea, cu 187.000 de copii (86%).

Michael Jackson domină şi topul Pop Catalog Albums, cu opt albume. Săptămâna aceasta, topul zece cuprinde doar albume ale lui Jackson din toate timpurile.
În topul Billboard Hot Digital Songs, Jackson va ocupa cinci din cele zece poziţii, cu melodia "Man in the mirror".

Michael Jackson, care a murit la 25 iunie la vârsta de 50 de ani în urma unui stop cardiac, este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. (MFM)

×
Subiecte în articol: special jackson