x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Niciodată nu e tîrziu să fii tînăr

Niciodată nu e tîrziu să fii tînăr

01 Iun 2008   •   00:00
Niciodată nu e tîrziu să fii tînăr

Margareta Pîslaru şi Anca Pandrea au sărbătorit, alături de foştii colegi, 45 de ani de la terminarea liceului.

Margareta Pîslaru şi Anca Pandrea au sărbătorit, alături de foştii colegi, 45 de ani de la terminarea liceului.

 

Liceul “Constantin Brâncoveanu” din Capitală a fost gazda unor... copii mari! Cum ar fi Margareta Pîslaru şi Anca Pandrea. Încă de acum 15 ani, foştii colegi au început să se adune, să se caute unii pe alţii şi au stabilit întîlniri din cinci în cinci ani. Săptămîna trecută, întîlnirea foştilor colegi de clasă era la a treia “ediţie”. Cei prezenţi au depănat amintiri despre liceul în care şi-au început destinele. Adolescenţa, una dintre cele mai frumoase vîrste ale omului, au recunoscut mulţi, a fost şi perioada marilor năzdrăvănii, dar şi momentul cînd personalitatea fiecăruia se contura cu precizie, ducîndu-i pe tinerii entuziaşti cu repeziciune către popularitate şi către cariere de succes. Vieţile fiecăruia au fost puse pe tapet, dar ceea ce a predominat a fost pînă la urmă mîndria că aproape toţi foştii colegi au devenit bunici.

 

 

AMINTIRI. “M-a emoţionat strigarea catalogului. Ne-am aşezat în bănci la fel de gălăgioşi ca pe timpuri. Pentru cei «absenţi» s-a creat un moment de reculegere şi le-am spus în gînd: «Nu v-am uitat!». Colegii prezenţi aveau aceeaşi sclipire năzdrăvană în ochi, povestind cum au reuşit să ne adune. Felicitări, dragelor mele Aurelia Căprăroiu, Elena Stolojan-Oprescu, Flori Costache-Guset!”, ne-a spus Margareta Pîslaru.

 

 

OPTIMISM. “Tristeţea că mulţi dintre colegi nu mai sînt în viaţă am reuşit cumva să o compensăm prin faptul că, deşi majoritatea foştilor colegi sînt pensionari, toţi sînt destul de activi, ceea ce reprezintă o mare bucurie”, ne-a spus actriţa Anca Pandrea. Marlena Darmon, director al Liceului “Constantin Brâncoveanu”, a subliniat că toţi cei prezenţi în clasă reprezintă un model pentru liceenii de astăzi, aceştia fiind invitaţi să dialogheze cu adolescenţii actuali ai liceului.

 

 

 

Alături de copii

 

Margareta Pîslaru este o “militantă” pentru o lume mai bună. Copiii reprezintă pentru artistă un întreg univers, dominat de sentimente bune, de sinceritate, precum şi de compasiunea faţă de cei care sînt cu adevărat în suferinţă, cum sînt cei din ţările sărace sau din ţările aflate în război. Arta şi creativitatea celor mici, spune Margareta Pîslaru, este un mijloc prin care lumea poate fi mai bună. De aceea, marea solistă continuă colaborările cu instituţii din ţară şi din SUA, prin proiecte care promovează aceste idei. “International Children’s Day”, sărbătoare a şcolilor Washington sau Jefferson din SUA, are ca motto o melodie ce aparţine Margaretei Pîslaru, anume “Our Day, Children’s Day”. Chiar şi din Glasgow, Scoţia, i s-a scris că şi anul acesta i se va cînta această piesă. “Cîntecul tău ne-a inspirat, îţi mulţumim pentru această sărbătoare”, spunea un mesaj. Aceeaşi melodie este vîndută pe DVD în beneficiul UNICEF şi la Muzeul Literaturii Române astăzi, 1 iunie, unde va fi prezent şi grupul Casei de copii “Archways”, după care artista va fi alături de micii pacienţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, unde va împărţi jucării dăruite de Crucea Roşie Română.

×
Subiecte în articol: special margareta pîslaru