x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nunta cu bucluc - Charles si Camilla, amorezii ghinionisti

Nunta cu bucluc - Charles si Camilla, amorezii ghinionisti

06 Apr 2005   •   00:00

Charles si Camilla se iubesc de aproape 35 de ani, si tot de atatia planuiesc sa se casatoreasca. Acum sunt aproape sa-si vada visul cu ochii, insa pare ca totul le merge impotriva.




  • de ANA ILIE
  • SPECIAL
  • LA BINE SI LA RAU. Charles si Camilla au avut de asteptat aproape 35 de ani ca sa se casatoreasca
    Relatiei, deseori controversata, dar intotdeauna tumultoasa, dintre printul mostenitor al Marii Britanii, Charles, si Camilla Parker Bowles, o englezoaica uratica si lipsita de sare si piper, i-a luat 35 de ani sa se coaca (desi indra-gostitii au trecut de mult de varsta pasiunilor tulburatoare).

    Si totusi, cu doar cateva zile inainte de nunta care s-a lasat asteptata atatea decenii, piedicile par din ce in ce mai multe in calea celor doi. Atat de multe, incat pana si ateii incep sa creada ca Cerul le trimite amorezilor un mesaj.

    AMANATA 35 DE ANI. In primul rand, nunta a fost anulata in 1981, cand Charles se casatoreste cu Diana Spencer, impotriva dorintei sale arzatoare de a-si petrece restul zilelor impreuna cu preaiubita "Milla", chiar daca aceasta este mai in varsta decat el. Nunta este doar o formalitate insa, care nu pune nici o piedica intre proaspatul sot si iubita din tinerete, devenita peste noapte amanta regala.

    Mai tarziu, o alta piedica a fost moartea Dianei, devenita intre timp "Printesa inimilor" britanicilor si, de fapt, a lumii intregi. Era evident ca o eventuala mezalianta intre fostul sot al lui "Lady Di" si amanta Camilla, a caror relatie extraconjugala era de notorietate, avea sa mai astepte.

    DATA... FATIDICA. In fine, la opt ani de la moartea Dianei, indragostitilor trecuti de-acum de prima tinerete pare ca li se va indeplini dorinta, desi viitoarea mama-soacra a Camillei, regina Elisabeta a II-a, nu da semne ca ar accepta-o pe blonda divortata care i-a sucit mintile urmasului sau la tron. Cei doi anunta iminenta lor casatorie pentru data de 8 aprilie 2005.

    Nesansa face ca, din motive ce tin doar de vointa Domnului, Papa Ioan Paul al II-lea sa moara cu o saptamana inainte de ceremonie, iar inmormantarea sa, organizata dupa tot tipicul Vaticanului, sa fie programata... tot pe data de vineri, 8 aprilie. Dupa o serie de anunturi contradictorii, viitorii insuratei anunta ca isi amana nunta... cu o zi, pentru a nu se suprapune cu inmormantarea. Are ceva de-a face si faptul ca familia regala britanica va fi reprezentata la funeralii de catre Charles, iar Seful Bisericii Anglicane, cel care trebuia sa oficieze casatoria, pleaca si el la Vatican.

    LOVITURA DE TEATRU. Tocmai cand toate piedicile pareau indepartate din calea mariajului, lovitura de teatru. Moare, miercuri dimineata, cu doar patru zile inainte de nunta, Printul Rainier al III-lea de Monaco, seful micutului principat monegasc. Noi griji, zvonuri si spaime pentru Printul Charles, care isi vede iar amenintata casatoria la care viseaza din tinerete.

    SPAIMELE PRINTULUI. Un reprezentant al Clarence House, resedinta londoneza a Printului Charles, a dat glas tuturor acestor ingrijorari: "Nu stim cand vor avea loc funeraliile, cine va reprezenta familia regala britanica e cam devreme de spus", insa "speram ca nimic nu va afecta casatoria" lui Charles cu "Milla".

    TRIO CONJUGAL. "Durerea" trecutilor amorezi e veche. De cand se stiu, au avut de luptat pentru iubirea lor. Povestea lor, plina de piedici, casatorii esuate, intalniri fugare si mesaje secrete frizand pornografia, a facut ani in sir deliciul presei britanice de scandal. S-au scris carti intregi despre cei doi, iar lucrarea "Camilla & Charles", scrisa de Isabelle Rivere, a aparut de curand si in limba romana. Autoarea povesteste cu umor situatia cel putin incomoda in care s-a consumat mare parte din relatia printului cu "Milla", in timpul casniciei sale cu Printesa Diana.

    Diversele episoade din viata celor trei personaje prinse intr-un fel de "menage à trois" extrem de complicat variaza de la comic pana la dramatic, insa de fiecare data transpare iubirea care de aproape 35 de ani ii uneste pe Charles si pe Camilla.

    PRINTUL RAINIER AL III-LEA A MURIT IERI DUPA O LUNA DE AGONIE
    Printul Rainier al III-lea de Monaco (foto) s-a stins din viata miercuri dimineata, la varsta de 81 de ani, punand capat unei domnii de mai bine de 55 de ani, una dintre cele mai lungi din Europa. Pe tronul vacant va urca fiul sau, Printul regent Albert, care va deveni astfel Albert al II-lea. Din 1994, cand a suferit un accident coronarian, Printul Rainier a fost spitalizat in numeroase ocazii. In 2000, i-a fost extirpata o parte dintr-un plaman, afectat de o tumoare. Sanatatea sa s-a depreciat serios de-a lungul timpului. Acest proces a culminat la data de 7 martie 2005, cand suveranul monegasc a fost internat in spital pentru o infectie bronho-pulmonara, insotita de o raceala puternica. Functiile vitale ale printului s-au deteriorat, fiind necesara plasarea acestuia la reanimare, la data de 22 martie. Rainier a decedat la ora 6:35, la centrul cardiologic din Monaco, la 23 de ani de la tragicul accident de masina in care a murit sotia sa, Printesa Grace Kelly, fosta stea de cinema in perioada de glorie a Hollywoodului. Rainier va fi inmormantat alaturi de ea, in cripta catedralei din Monaco, la o data ce ramane sa fie stabilita, dar nu va depasi noua zile de la data mortii. La anuntul mortii printului, clopotele au batut in toate bisericile din Monaco, micutul principat de 2 kilometri patrati. Capete incoronate, sefi de state si politicieni din intreaga lume s-au grabit sa trimita condoleante familiei domnitoare Grimaldi si locuitorilor din Monaco. Printul Rainier si-a dedicat viata sporirii bogatiei statului sau. Desi principatului i se reproseaza ca ar fi un "paradis fiscal", Monaco este o foarte cunoscuta si apreciata destinatie turistica de elita, faimoasa in special pentru cazinourile sale.

    PASIUNE

    "Indragostiti nebuneste unul de celalalt din 1971, viitorul rege si amanta lui au luat o hotarare curajoasa: au ales sentimentele impotriva ratiunii de stat, iubirea impotriva tuturor!"

    PORTRET

    "El, printul melancolic, neinteles si tandru, izolat in anticamera puterii. Rudele, regina Elisabeta si printul Philip precum si majoritatea membrilor familiei nu-l aproba"

    AMANTA

    "Ea, femeia din umbra, discreta si devotata, care a luptat, a iubit si a suferit in tacere, avand drept singura certitudine aceea de a fi harazita unui destin iesit din comun"

    DESTIN

    "Departe de a inchide episodul dureros al acestor ani negri, casatoria fiului Elisabetei a II-a cu fosta sa amanta divizeaza din nou regatul" - Isabelle Riviere "Camilla & Charles"
    ×