x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O aromă cu limite

O aromă cu limite

de Loreta Popa    |    12 Oct 2008   •   00:00
O aromă cu limite

CLIVE CHRISTIAN  •  CEL MAI SCUMP PARFUM DIN LUME
Unii asociază o anumită amintire cu un parfum, aşa că păstrează sticluţa acestuia, şi din când în când o deschid şi îşi rezervă câteva clipe pentru a simţi aroma pe deplin.



CLIVE CHRISTIAN  •  CEL MAI SCUMP PARFUM DIN LUME
Unii asociază o anumită amintire cu un parfum, aşa că păstrează sticluţa acestuia, şi din când în când o deschid şi îşi rezervă câteva clipe pentru a simţi aroma pe deplin.

De multe ori v-aţi pus întrebarea, "Care este cel mai scump parfum din lume şi cum miroase el?". O adevărată provocare în ceea ce priveşte imaginaţia fiecăruia. Ei bine, 1872 al lui Clive Christian este cel mai scump parfum din lume şi o sticluţă de doar 30 ml ajunge la suma de 2.200 de euro.

Unic. Ingredientele rare, exotice, dar şi lipsa obstacolelor financiare, tradiţia în parfumerie de peste un secol şi pasiunea pentru opulenţă au fost îmbinate cu succes de Clive Christian pentru a crea o reţetă unică a luxului. În 1872, Regina Victoria oferea Parfumeriei Crown imaginea propriei coroane pentru a o folosi. Designer de obiecte de lux, mobilă şi decoraţiuni interioare, Clive Christian şi fiica sa, Victoria, descoperă o sticluţă Crown în podeaua casei lor victoriene din Cheshire şi fascinaţia faţă de istoria parfumeriei Crown îl determină pe acesta să o cumpere atunci când observă că intrase în declin. Christian a refăcut cu totul portofoliul Crown, creând doar trei arome cu totul noi. Printre acestea, cel mai scump parfum din lume No. 1 – titlu obţinut de la Guinness Book of Records în 2007 – X şi 1872.

Lansare. O ediţie limitată din No.1 şi 1872 – Artwork Limited Edition – a fost lansată şi în România. "O singură picătură de parfum are incredibila calitate de a se «topi» în pielea celui care îl poartă, dezvăluind nuanţe unice, care, deşi se modifică, nu se pierd", spunea Victoria Christian, nimeni alta decât fiica lui Clive, pe care Madison, prima şi unica parfumerie de lux din România, a avut-o ca oaspete la deschiderea celei de-a două locaţii din Dorobanţi nr. 6, la 24 septembrie 2008.

1.000 de sticluţe

"La vârsta de 4 ani am descoperit împreună cu tatăl meu o sticluţă cu parfum originală Crown Perfumery, «uitată» timp îndelungat la reşedinţa noastră din Anglia. 20 de ani mai târziu, tatăl meu a reacţionat la situaţia de declin a casei Crown, prin implicarea în afacerile acesteia. Dacă astăzi compania Clive Christian este reprezentativă pentru luxul britanic, se întâmplă pentru că tatăl meu nu a dorit să asiste la decăderea casei Crown, al cărei simbol era coroana regală britanică", povesteşte Victoria Christian, ambasador al brandului. Numai 1.000 de sticluţe No. 1 – The World's Most Expensive Perfume sunt produse în fiecare an.

Lux britanic

"Faptul că Madison a introdus Clive Christian în România este o mare realizare", ne-a spus Madeleine Florescu. "Această casă de parfumuri este foarte pretenţioasă şi exclusivistă, iar pătrunderea într-o piaţă nouă se face doar dacă există partenerul potrivit pentru retail.  Încă de anul trecut când am deschis prima şi unica parfumerie de lux din Bucureşti, parfumurile Clive Christian s-au bucurat de o mare atenţie, iar clienţii nu au întârziat să apară. Mai întâi circumspecţi, cei care făceau cunoştinţă prima oară cu luxul britanic în parfumerie, au încercat parfumurile, iar şase au şi cumpărat No. 1, cel mai scump parfum din lume".

×